Levente Hugo Bara a vândut Supremia, cel mai mare producător de condimente din România, francezilor de la Solina

Levente Hugo Bara a vândut Supremia, cel mai mare producător de condimente din România, francezilor de la Solina
scris 27 mar 2017

Compania franceză Solina, care ocupă o poziție de top în producția de ingrediente pentru industria alimentară în Europa, a ajuns la un acord pentru achiziționarea Supremia Grup de la antreprenorul Levente Hugo Bara. Acordul este condiționat de aprobarea din partea Oficiului Concurenței, care este așteptat în următoarele luni.

Cu sediul în Alba Iulia, Supremia este lider pe piața de ingrediente alimentare și condimente din România fiind activă în Europa de Est și Vest, precum și Scandinavia.

Urmărește-ne și pe Google News

Înființată în 2000 de Levente Bara, Supremia are peste 300 de angajați și vânzări de 52 milioane de euro în 2016. În urma achiziției, echipa de management va rămâne în cadrul companiei.

"Supremia este astăzi un jucător important pe piața de ingrediente alimentare din Europa și a avut o creștere foarte rapidă în ultimii 15 ani, bazată pe un sistem de management eficient și eficace și o echipă de management puternic motivată și aderentă valorilor companiei. Am realizat de curând că menținerea unei astfel de direcții de creștere ca acționar unic, este din ce în ce mai dificilă și am decis acum un an găsirea partenerului potrivit pentru Supremia. Solina este cel mai bun partener pentru noi și pentru viitorul organizației noastre având un potențial de dezvoltare interesant iar grupul nou format va deveni mai puternic și un partener mai atractiv pentru clienții noștri", a afirmat Levente Hugo Bara.

Prețul tranzacției nu a fost dezvăluit.

”Acest acord este un pas major pentru noi în special în Europa de Est și Supremia va deveni centrul nostru regional. Suntem angajați într-o expansiune în Europa prin intermediul unei strategii de creștere în toate piețele majore și această achiziție se potrivește perfect rețelei de centre de servicii de pe continent", spune Laurent Weber, CEO Solina Group.

În februarie, Levente Hugo Bara a ieșit din afacerea Prefera Foods – producător de conserve din carne și dulcețuri, prin cesionarea pachetului de 25,67% firmei Crisware Holdings SRL, deținută de Raul Ciurtin, fostul proprietar al companiei de lactate Albalact. Prefera Food are în portofoliu branduri precum Capricii și Delicii - mâncăruri gata pregătite la caserolă, pateuri cu 45% ficat, vegetale, piept de pui și pate-uri fără E-uri, mâncăruri, carne, sosuri, pastă de ardei și dulcețuri ecologice,  Meniu de-a gata - pate cu ficat sau vegetal, carne, mâncăruri de legume, mâncăruri gătite cu carne, bulion/pastă de tomate.

viewscnt
Afla mai multe despre
solina
levente hugo bara
supremia