Un robot, funcționar public, într-o primărie din Coreea de Sud „s-ar fi sinucis”. Colegii lui sunt triști: „Era unul de-ai noștri”

Un robot, funcționar public, într-o primărie din Coreea de Sud „s-ar fi sinucis”. Colegii lui sunt triști: „Era unul de-ai noștri”
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 15:27

Un robot angajat ca funcționar municipal Coreea de Sud s-ar fi „sinucis”, aruncându-se din capătul unor scări dintr-o clădire publică. Primăria locală a deschis o anchetă pentru a cerceta cauzele acestei căzături.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit sursei citate, de aproape un an, acel robot android îi ajuta pe locuitorii orașului Gumi din centrul țării, îndeplinind sarcini administrative, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Alior Bank confirmă - Reduce treptat operațiunile din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Alior Bank confirmă - Reduce treptat operațiunile din România

Dezvoltat de compania californiană Bear Robotics, robotul lucra între orele locale 09:00 și 18:00 și avea propria sa legitimație de funcționar public. Spre deosebire de alți roboți androizi care lucrau pe un singur etaj, el putea să cheme ascensorul și să se deplaseze de la un etaj la altul.

Robotul a fost găsit săptămâna trecută la baza unor scări, complet inert. Martoriii au povestit că, înainte de căzătură, au văzut robotul „care se învârtea în cerc, ca și cum era ceva acolo”.

„Mai multe piese ale sale au fost colectate și vor fi analizate”, au anunțat reprezentanții primăriei.

„Făcea parte în mod oficial din Primărie, era unul dintre ai noștri”, a deplâns un alt funcționar.

Coreea de Sud este una dintre țările cu cel mai mare număr de pasionați de robotică. 

viewscnt
Afla mai multe despre
robot
funcționar public
coreea de sud