UE solicită informații de la X privind moderarea conținutului, în cadrul primei anchete majore în temeiul noii legi pentru servicii digitale

UE solicită informații de la X privind moderarea conținutului, în cadrul primei anchete majore în temeiul noii legi pentru servicii digitale
scris 9 mai 2024

Uniunea Europeană solicită informații de la platforma de socializare X despre reducerile resurselor sale de moderare a conținutului, ca parte a primei sale investigații majore asupra companiei în temeiul noii sale legi dure care guvernează conținutul online, transmite CNBC.

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, a declarat că a solicitat informații de la X în temeiul Digital Services Act, legea sa inovatoare în domeniul tehnologiei, care impune platformelor online să adopte o abordare mult mai strictă în ceea ce privește controlul conținutului ilegal și dăunător de pe platformele lor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Telefonul Nokia 3210 este relansat după 25 de ani, cu tot cu jocul Snake CITEȘTE ȘI FOTO Telefonul Nokia 3210 este relansat după 25 de ani, cu tot cu jocul Snake

Comisia a declarat că este îngrijorată de raportul de transparență al X transmis autorității de reglementare în martie 2024, care a arătat că și-a redus echipa de moderatori de conținut cu aproape 20%, comparativ cu numărul de moderatori pe care l-a raportat într-un raport de transparență de la începutul lunii octombrie 2023.

X a redus acoperirea lingvistică în UE de la 11 limbi la șapte, a spus comisia, citând din nou raportul de transparență al companiei.

Comisia a spus că solicită mai multe detalii de la X cu privire la evaluările riscurilor și măsurile de atenuare legate de impactul inteligenței artificiale generative asupra proceselor electorale, diseminarea de materiale ilegale și protecția drepturilor fundamentale.

X, care anterior era cunoscută sub numele de Twitter, nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii atunci când a fost contactată de CNBC.

X trebuie să furnizeze informațiile solicitate de UE cu privire la resursele sale de moderare a conținutului și la AI generativă până pe 17 mai, a spus comisia.

Răspunsurile rămase la întrebările comisiei trebuie să fie furnizate cel târziu pe 27 mai, a spus agenția.

Comisia a spus că cererea sa de informații este un pas suplimentar într-o anchetă oficială privind încălcările Legii privind serviciile digitale recent introduse de UE.

Comisia a inițiat proceduri formale de încălcare a dreptului comunitar împotriva X în decembrie anul trecut, după ce au fost exprimate îngrijorări cu privire la abordarea sa de a combate conținutul ilegal din jurul războiului Israel-Hamas.

Airbnb a depășit așteptările Wall Street ca venituri, dar sperie investitorii cu previziunile pentru T2. Acțiunile cad. „Am avut cel mai bun trimestru al nostru vreodată.” CITEȘTE ȘI Airbnb a depășit așteptările Wall Street ca venituri, dar sperie investitorii cu previziunile pentru T2. Acțiunile cad. „Am avut cel mai bun trimestru al nostru vreodată.”

La acea vreme, Comisia a declarat că investigația sa se va concentra pe respectarea de către X a obligațiilor sale de a contracara diseminarea conținutului ilegal în UE, eficacitatea pașilor platformei de socializare pentru combaterea manipulării informațiilor și măsurile sale de creștere a transparenței. Oficialii UE au spus că solicitările de informații au ca scop să se bazeze pe dovezile adunate până acum în legătură cu ancheta sa în cadrul DSA asupra X.

Aceste dovezi includ raportul de transparență al X din martie, precum și răspunsurile la solicitările anterioare de informații privind ceea ce face X pentru a aborda riscurile de dezinformare legate de riscurile generative ale inteligenței artificiale.

DSA, care a intrat în vigoare abia în noiembrie 2022, solicită platformelor online mari, cum ar fi X, să reducă riscul dezinformării și să instituie proceduri riguroase pentru a elimina discursurile instigatoare la ură, echilibrând în același timp acest lucru cu preocupările legate de libertatea de exprimare.

Companiile care au încălcat regulile se confruntă cu amenzi de până la 6% din veniturile lor anuale globale.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
x