Orange și-a anunțat clienții din România când finalizează fuziunea cu Orange Romania Communications, după cumpărarea rețelelor fixe de la Telekom. Ce schimbări apar. Statul va avea 20%

Orange și-a anunțat clienții din România când finalizează fuziunea cu Orange Romania Communications, după cumpărarea rețelelor fixe de la Telekom. Ce schimbări apar. Statul va avea 20%

Foto Orange

scris 8 mai 2024

Procesul de fuziune între Orange România și Orange Romania Communications va fi finalizat la 1 iunie, conform anunțului companiei.

În luna noiembrie 2020, informațiile Profit.ro vizând faptul că Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez au fost confirmate oficial.

Urmărește-ne și pe Google News

"Noul tău furnizor de servicii devine Orange România SA.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
O rețea chineză se află în spatele uneia dintre cele mai mari escrocherii online din lume. Nu mai puțin de 76.000 de site-uri web false au fost create pentru a păcăli utilizatorii CITEȘTE ȘI O rețea chineză se află în spatele uneia dintre cele mai mari escrocherii online din lume. Nu mai puțin de 76.000 de site-uri web false au fost create pentru a păcăli utilizatorii

În 2021, îți spuneam ”Hello” în universul Orange. De atunci, ai observat o serie de schimbări în identitatea serviciilor și a produselor pe care le folosești. Aceste modificări au venit ca urmare a achiziției, de către Orange România SA, a pachetului majoritar de acțiuni din divizia de servicii fixe Telekom România Communications (în prezent Orange România Communications SA). Astfel, două companii, Orange România și Orange România Communications, au început o călătorie împreună cu scopul de a deveni alegerea preferată pentru servicii convergente, fix-mobil, în România.

Acum ne aflăm în fața unui nou pas important: pe 1 iunie 2024, Orange România S.A. (ORO) și Orange România Communications S.A. (OROC) fuzionează, urmând că ORO să absoarbă OROC și, astfel, să devină o singură companie: Orange România S.A.

FOTO Telefonul Nokia 3210 este relansat după 25 de ani, cu tot cu jocul Snake CITEȘTE ȘI FOTO Telefonul Nokia 3210 este relansat după 25 de ani, cu tot cu jocul Snake

Aceste schimbări juridice aduc modificări minime în utilizarea de zi cu zi a serviciilor Orange, însă reprezintă cadrul legal ce ne va permite să accelerăm o serie de procese complexe prin care ne dorim să-ți oferim o experiență de top, unitară, în cea mai rapidă rețea.

Astfel, de pe 1 iunie 2024, vei avea un singur furnizor de servicii: Orange România SA.

FOTO Eviden, parte Atos, deschide primul centru de cloud și securitate cibernetică din România CITEȘTE ȘI FOTO Eviden, parte Atos, deschide primul centru de cloud și securitate cibernetică din România

Călătoria noastră continuă și, pentru o perioadă, vei observa eticheta ”Orange România SA (Orange România Communications SA)” în diferite sisteme: My Orange, pe factură etc, deoarece suntem în curs de integrare operațională.

În ceea ce privește prelucrarea datelor tale personale, începând cu 1 iunie 2024, operatorul datelor va fi ORANGE ROMÂNIA S.A. (contact responsabil Orange România: dpo@orange.ro). Datele tale personale vor continua să fie prelucrate conform Notei de informare comunicată la momentul încheierii contractului. În ceea ce privește opțiunile tale cu privire la comunicările comerciale, te rugăm să ai în vedere prevederile Notei de informare actualizate, respectiv Secțiunea 4.4. litera (ix)

FOTO&DOCUMENT Portul Constanța nu a recâștigat rolul de hub la Marea Neagră. A căzut din Top 20 la containere CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENT Portul Constanța nu a recâștigat rolul de hub la Marea Neagră. A căzut din Top 20 la containere

Vrem să-ți fie ușor să iei legătură cu noi ori de câte ori ai nevoie. Majoritatea datelor de contact Orange cu care ai fost deja obișnuit rămân aceleași, însă vor există schimbări privind adresele de contact prin e-mail și poștă.

Adresele de e-mail sesizări@orange.com și infoclienti@orange.com nu vor mai fi disponibile, iar solicitările trimise aici nu vor fi tratate. Vei avea la dispoziție adresa de e-mail reclamații@orange.ro.

Dacă vrei să ne transmiți o solicitare prin poștă, inclusiv pentru o eventuală reclamație, începând cu 1 iunie, noul sediu social și, implicit, nouă adresa de corespondență este: Clădirea Tandem, str. Matei Millo nr. 5, sector 1, Bucureșți, cod poștal 010144.

FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România CITEȘTE ȘI FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România

De asemenea, ne vei putea contacta în continuare prin aplicația My Orange (My Account pentru IMM-uri) sau direct pe site, în secțiunea Contact.

Dacă faci plățile prin transfer bancar, am simplificat lista băncilor. De asemenea, noul cont de Trezorerie, de la 1 iunie, va fi RO02TREZ7005069XXX000711. Restul modalităților de plata rămân neschimbate.

Contractul și oferta actuale rămân valabile și nu se schimbă, până la reînnoirea serviciilor, indiferent de perioada contractuală", scrie în notificarea transmisă clienților.

În aprilie a fost relatat că grupul francez Orange este aproape de finalizarea procesului de fuziune între Orange România și Orange Romania Communications, fiind agreați termenii și motivațiile tehnice.

La finele anului trecut, Orange a semnat un acord cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru încheierea fuziunii.

Acest acord vine ca urmare a achiziționării de către Orange a unei participații de 54% în OROC (fost Telekom Romania Communications) în septembrie 2021.

FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu plată CITEȘTE ȘI FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu plată

Conform acestui nou acord, ambele părți au convenit asupra unei structuri în care Orange va deține 80% din capitalul social și 80% din drepturile de vot în entitatea rezultată, în timp ce ministerul va deține 20% din capitalul social și 20% din drepturile de vot.

Începe Tornada Roșie: bugetele multor români sunt afectate, unii chiar intră în datorii CITEȘTE ȘI Începe Tornada Roșie: bugetele multor români sunt afectate, unii chiar intră în datorii

Orange România a raportat venituri individuale de 1,2 miliarde de euro în 2022 și este operatorul de telefonie mobilă numărul unu din România, în timp ce Orange Romania Communications, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații fixe din România, a raportat venituri de 513 milioane de euro în 2022. 

Finalizarea tranzacției este așteptată în prima jumătate a anului 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
orange