Uber lansează miercuri serviciul de mașini autonome în orașul american Pittsburgh

Uber lansează miercuri serviciul de mașini autonome în orașul american Pittsburgh
scris 14 sep 2016

Uber, operatorul unei aplicații de mobil care pune în legătură șoferii cu pasagerii, lansează miercuri serviciul său de mașini autonome în orașul Pittsburgh din Statele Unite, unde dispune de o mică flotă de patru mașini fără șofer, relatează AFP.

Considerată de mulți specialiști o adevărată revoluție în transportul cu mașina, lansarea serviciului este deocamdată experimentală, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Câțiva clienți fideli ai Uber vor avea acces la serviciu și vor călători cu mașinile autonome pline de camere video, de sisteme laser și de senzori.

Totuși, într-o primă fază, considerată de testare a serviciului, pasagerul nu va fi singur în mașină: un mecanic va fi așezat pe scaunul șoferului, însă nu va atinge volanul.

Un al doilea mecanic va fi, de asemenea, în mașină pentru a observa comportamentul vehiculului autonom în trafic.

Intrată în TOP 5 al companiilor de stat cu pierderi și determinându-l pe Cioloș să se gândească la demiterea SGG, RA-APPS vrea să cheltuiască peste 2 milioane euro cu paza caselor locuite de demnitari CITEȘTE ȘI Intrată în TOP 5 al companiilor de stat cu pierderi și determinându-l pe Cioloș să se gândească la demiterea SGG, RA-APPS vrea să cheltuiască peste 2 milioane euro cu paza caselor locuite de demnitari

Totuși, Uber speră să treacă repede la faza următoare, în care pasagerul este singur în mașină, dacă în faza de test vehiculele autonome se vor comporta corespunzător.

Mașinile au fost deja testate timp de doi ani de către Uber, iar la testul rezervat presei, de marți, jurnaliștii au remarcat că vehiculele circulau fără dificultate pe străzile înguste din orașul american.

Serviciul a fost lansat în Pittsburgh pentru că acest oraș american, cu 2,6 milioane de locuitori, este considerat un pol al tehnologiilor de vârf de pe coasta de est a SUA.

Sectorul mașinilor autonome este considerat unul "fierbinte" în acest moment, atrăgând giganți auto precum Ford sau BMW, care și-au fixat ca obiectiv să treacă la producția în serie până în 2021.

Pe lângă companiile auto, și giganți ai internetului precum Google au investit în tehnologia mașinilor autonome.

În prezent, constructorul auto american Tesla vinde modelul S cu o funcție de pilot automat, care este pus sub semnul întrebării în privința fiabilității după un accident mortal înregistrat în luna mai, în Florida.

Uber nu este o companie publică, listată la bursă, și nu își publică rezultatele trimestriale, dar pierderile companiei au fost estimate de Bloomberg la peste 1,2 miliarde de dolari în prima jumătate a acestui an. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
masini autonome