Tranzacție: Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 miliarde de euro, preia jumătate din SmartBill Sibiu. Fondatorii păstrează controlul

Tranzacție: Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 miliarde de euro, preia jumătate din SmartBill Sibiu. Fondatorii păstrează controlul
scris 16 dec 2019

Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 miliarde de euro, intră în acționariatul SmartBill, cu sediul central în Sibiu, preluând jumătate din companie. Fondatorii, Ioana Hasan, Radu Hasan și Mircea Căpățînă, păstrează controlul, ocupându-se în continuare de dezvoltarea afacerii.

Fondurile Catalyst Romania și Gecad Ventures, care au investit în februarie 2016 1 milion de euro în SmartBill, rămân de asemenea în companie. La fel a decis și Lucian Todea, investitor de tip angel, intrat în companie în 2013.

Urmărește-ne și pe Google News

În 2016, SmartBill a beneficiat de o investiție de 1 milion de euro din partea fondurilor de investiții Catalyst România și Gecad Ventures,  care au preluat printr-o operațiune de majorare de capital peste 30% din părțile sociale.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Tranzacție: Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 miliarde de euro, preia jumătate din SmartBill Sibiu. Fondatorii păstrează controlul

SmartBill, pe piață de 13 ani, și-a multiplicat de 5 ori business-ul în ultimii 4 ani, cu creșteri anuale de 50%, pe piața de soluții financiar-contabile din România. Anul trecut, cu 53 de angajați, firma care operează platforma a avut afaceri de 10,5 milioane lei și un profit net de 237.486 lei.

MetaMinds, fosta Nova Tech Integrated Solutions, va furniza soft de autentificare către 4.500 de școli din România, în parteneriat cu BlackBerry CITEȘTE ȘI MetaMinds, fosta Nova Tech Integrated Solutions, va furniza soft de autentificare către 4.500 de școli din România, în parteneriat cu BlackBerry

Platforma SmartBill are ca principal obiectiv automatizarea proceselor, transferul de date, precum și emiterea de documente.

Serviciile SmartBill sunt utilizate, in prezent, de circa 65.000 de clienți.

Tranzacția este în process de aprobare de către autoritățile române.

Visma Software România, dezvoltator norvegian de soluții software pentru managementul afacerilor cu birouri în Timișoara și Sibiu, a avut anul trecut afaceri de 88,9 milioane lei lei, cu peste 20 de milioane de lei mai mult decât în 2017. Subsidiara Visma a ajuns la peste 450 de angajați.

Compania estima pentru anul acesta o creștere în afaceri de cel puțin 20% și încă cel puțin 100 de angajați.

Visma a intrat în România în 2006, odată cu deschiderea primului centru R&D la Timișoara. Un an mai târziu, Visma a devenit acționarul firmei Multimedia Capital România, din Sibiu. În 2009, Visma Software Timișoara și Visma Software Sibiu au fuzionat, devenind Visma Software România, o singură companie, cu sediu la Sibiu și punct de lucru la Timișoara.

viewscnt
Afla mai multe despre
visma
smartbill