Tranzacție - Bittnet Systems preia TopTech

Tranzacție - Bittnet Systems preia TopTech
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2022

Bittnet Systems preia integral TopTech, companie locală specializată în echipamente și soluții IT&C, tranzacția fiind supusă aprobării de către Consiliul Concurenței.

Valoarea tranzacției este estimată la 12,5 milioane de lei, urmând să fie plătită parțial în numerar (7,5 milioane de lei), în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET. 

Urmărește-ne și pe Google News

TopTech, fondată în 1992 în Deva, are peste 80 de angajați și colaboratori și birouri în Deva, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Alba-Iulia și Mediaș. 

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 55 milioane lei, un profit operațional de aproximativ 2 milioane lei și un profit net de 1,6 milioane lei.

După finalizarea tranzacției, echipa TopTech va fi integrată în business-group-ul “Cloud & Infrastructure” din cadrul Diviziei de Tehnologie a Grupului Bittnet. În 2021, această divizie, care mai cuprinde Elian, Nenos, Nonlinear, ITPrepared, GRX și ISEC, a înregistrat o cifră de afaceri de 98,4 milioane de lei și un profit operațional de 7,7 milioane de lei.

Fără a lua în considerare preluarea TopTech, grupul bugetează venituri de 134,6 milioane de lei pentru divizia de tehnologie în 2022, o creștere cu 37% comparativ cu anul 2021.

Bittnet Systems (BNET) a realizat anul trecut venituri consolidate din contractele cu clienții de 112,59 milioane lei, cu 3,11% mai mari decât cele de 1091,9 milioane lei din 2020. În același interval de raportare, costurile vânzărilor au avansat cu 0,44%, la 88,11 milioane lei, de la 87,72 milioane lei.

Astfel, marja brută a crescut cu 14,07%, la 24,48 milioane lei, de la 21,46 milioane lei. Veniturile financiare s-au ridicat, însă, la 12,37 milioane lei, față de un aport de 1,32 milioane lei în exercițiul precedent. „În 2021 investițiile făcute în anii anteriori au dat roade – generând profituri financiare care au sporit profitul generat din activitatea curentă”, spune compania în raportarea anuală preliminară.

Compania care deține KFC revine după dezastrul măsurilor de pandemie, atinge reperul unor vânzări de 1 miliard de lei și trece pe profit CITEȘTE ȘI Compania care deține KFC revine după dezastrul măsurilor de pandemie, atinge reperul unor vânzări de 1 miliard de lei și trece pe profit

La nivelul profitului net, acesta a fost de 14,42 milioane lei, de peste 14 ori mai mare decât profitul net de 1,02 milioane lei în primele din 2020. La 9 luni, câștigul net era deja de 9,75 milioane lei.

La ultima revizuire operată de agenția de evaluare financiară FTSE Russell, acțiunile companiei au fost excluse din structura indicelui FTSE Global Micro Cap.

Impact Developer & Contractor și-a redus cu o treime veniturile în anul 2021 CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor și-a redus cu o treime veniturile în anul 2021

La data de 31 decembrie, activele totale ale Bittnet se ridicau la 133,96 milioane lei, fiind cu 30,88% peste cele 102,35 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. Compania s-a aflat în continupă expansiune în ultimi ani, ultima achiziție importantă fiind firma ITPrepared în luna august. În același răstimp, datoriile totale au crescut cu 5,37%, la 78,71 milioane lei, de la 74,70 milioane lei. Societatea a emis în mai multe rânduri obligațiuni, listate la cota BVB.

Bittnet Systems, societate unde frații Cristian și Mihai Logofătu au rămas cu mai puțin de un sfert din totalul acțiunilor, s-a listat în primăvara anului 2015 la cota pieței AeRO și a promovat între timp pe piața reglementată.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
bursa
obligatiuni