TikTok retrage definitiv programul său de recompense ''Lite'' din Uniunea Europeană. UPDATE Mesajul TikTok

TikTok retrage definitiv programul său de recompense ''Lite'' din Uniunea Europeană. UPDATE Mesajul TikTok
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2024

Rețeaua de socializare TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, a acceptat să retragă definitiv din Uniunea Europeană programul său de recompense TikTok Lite pentru a se conforma prevederilor Digital Services Act (DSA), a anunțat Comisia Europeană, potrivit Reuters.

TikTok Lite are un ''Program de recompense'' care le permite utilizatorilor să câștige puncte prin realizarea unor acțiuni pe platformă cum ar fi vizionarea de videoclipuri, aprecierea unor conținuturi sau invitarea prietenilor pentru a se alătura platformei.

Urmărește-ne și pe Google News
Google se pregătește să restricționeze unele extensiile pentru browser-ul Chrome CITEȘTE ȘI Google se pregătește să restricționeze unele extensiile pentru browser-ul Chrome
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

UPDATE 6 august Reprezentanții TikTok au transmis următorul mesaj

„Întotdeauna căutăm să colaborăm în mod constructiv cu Comisia Europeană și alte autorități de reglementare. TikTok este mulțumit că am ajuns la o rezolvare amiabilă și am retras acum programul de recompense TikTok Lite, care a fost lansat în Franța și Spania în aprilie, pe care îl suspendasem deja în mod voluntar."

Uniunea Europeană a solicitat TikTok în aprilie o evaluare de risc imediat a aplicației respective, la scurt timp după ce a fost lansată în Franța și Spania, din cauza temerilor referitoare la un impact potențial asupra sănătății mintale a copiilor și utilizatorilor, scrie Agerpres.

Potrivit DSA, marile platforme online trebuie să raporteze potențiale riscuri ale noilor funcționalități către Uniunea Europeană înainte de lansarea acestora și trebuie să adopte măsuri efective pentru abordarea acestor riscuri.

Ramura executivă a Uniunii Europene a anunțat că TikTok și-a luat angajamente cu caracter juridic obligatoriu pentru retragerea programului de recompense din Uniunea Europeană și să nu lanseze orice alt program care să se sustragă acestei decizii.

''Orice încălcare a angajamentelor va duce imediat la o încălcare a DSA și ca atare va putea atrage amenzi'', a precizat Comisia Europeană.

Este încă în desfășurare o altă investigație referitoare la o posibilă încălcare de către TikTok a regulilor privind conținutul online destinate protecției copiilor și care să asigure transparența publicității, a adăugat Comisia Europeană.

Investigația a fost deschisă în februarie, iar platforma riscă o amendă consistentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
lite