SUA cercetează China Telecom și China Mobile în legătură cu internetul și riscurile legate de cloud

SUA cercetează China Telecom și China Mobile în legătură cu internetul și riscurile legate de cloud
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 09:00

Administrația Biden investighează China Mobile, China Telecom și China Unicom din cauza temerilor că firmele ar putea exploata accesul la date americane prin intermediul actvității lor pe internet și cloud din SUA, furnizându-le Beijingului, au declarat pentru Reuters trei surse familiarizate cu această chestiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Autoritățile de la Departamentul Comerțului conduc ancheta, care nu a fost raportată anterior. Acestea au citat companiile susținute de stat și au finalizat „analizele bazate pe riscuri” ale China Mobile 0941.HK și China Telecom 0728.HK, dar nu sunt la fel de avansate în ceea ce privește China Unicom 0762.HK, au declarat aceste persoane, refuzând să fie nominalizate deoarece ancheta nu este publică, scrie Hotnews.ro.

FOTO Deficitul de angajați din restaurante aduce \ CITEȘTE ȘI FOTO Deficitul de angajați din restaurante aduce "Ospătarul la Distanță"

Companiile au încă o mică prezență în Statele Unite, de exemplu, prin furnizarea de servicii cloud și rutarea traficului de internet american. Acest lucru le oferă acces la datele americanilor, chiar și după ce autoritățile de reglementare în domeniul telecomunicațiilor le-au interzis să furnizeze servicii de telefonie și internet cu amănuntul în Statele Unite.


Ambasada Chinei la Washington a declarat că speră că Statele Unite „vor înceta să suprime companiile chineze sub pretexte false”, adăugând că China va continua să apere drepturile și interesele companiilor chineze.

Reuters nu a găsit nicio dovadă că aceste companii au furnizat în mod intenționat date americane sensibile guvernului chinez sau au comis orice alt tip de infracțiune.

Ancheta este cel mai recent efort al Washingtonului de a împiedica Beijingul să exploateze accesul firmelor chineze la datele americane pentru a aduce prejudicii companiilor, americanilor sau securității naționale, ca parte a unui război tehnologic tot mai profund între rivalii geopolitici. Aceasta arată că administrația încearcă să închidă toate căile rămase pentru companiile chineze deja vizate de Washington de a obține date americane.

Autoritățile de reglementare nu au luat încă decizii cu privire la modul de abordare a amenințării potențiale, au declarat două dintre surse. Însă, având autoritatea de a cerceta serviciile de internet vândute în SUA de către companii din țări „străine adversare”, autoritățile de reglementare ar putea bloca tranzacțiile care le permit acestora să opereze în centre de date și să direcționeze datele pentru furnizorii de internet, au declarat sursele.

viewscnt
Afla mai multe despre
china telecom
china mobile