UE constată, într-un raport preliminar, că Microsoft a încălcat legile concurenței

UE constată, într-un raport preliminar, că Microsoft a încălcat legile concurenței
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 15:36

UE constată, într-un raport preliminar, că Microsoft a încălcat legile concurenței, prin “asocierea ilegală” a platformei Teams la pachetul Office. Subliniază că măsurile luate de companie pentru separarea celor două produse “sunt insuficiente”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Bruxelles-ul a transmis că, prin asocierea cu pachetul Office, Microsoft a creat un avantaj nejustificat pentru platforma Teams, în detrimentul Zoom sau Slack. Compania a adăugat, în mod gratuit, Teams la pachetul Office 365 în urmă cu șapte ani, și în timp a eliminat Skype for Business, explică Reuters.

Samsung ar putea lansa noi smartphone-uri pliabile în iulie CITEȘTE ȘI Samsung ar putea lansa noi smartphone-uri pliabile în iulie

În aprilie, Microsoft a anunțat un plan de separare a Teams de Office, pentru a închide investigația din partea autorităților europene, dar UE consideră că eforturile nu sunt suficiente pentru a duce la concurență reală pe piață. Directorul companiei, Brad Smith, a declarat că “vor fi luate noi măsuri pentru a răspunde preocupărilor Comisiei”. Una din decizii a fost oferirea de abonamente Office fără aplicația Teams.

Comisia Europeană subliniază că această informare privind concluziile preliminare nu reprezintă rezultatul oficial al investigației. În această etapă, executivul european informează părțile cu privire la obiecțiile formulate. Compania poate veni cu noi clarificări sau să solicite o audiere. În cazul în care Microsoft va fi găsită vinovată de încălcarea legilor antitrust, riscă o amendă de până la 10% din cifra de afaceri, precum și alte măsuri de corecție, arată Biziday.

În paralel, Microsoft se află în vizorul autorităților de reglementare pentru parteneriatul său cu start-upurile din domeniul inteligenței artificiale, mai ales cel cu OpenAI. Totodată, în ultimii ani, compania a fost supusă unor proceduri pentru validarea achiziției dezvoltatorului de jocuri Activision Blizzard, o tranzacție de circa 70 de miliarde de dolari. Microsoft a încheiat diferite acorduri cu Sony și Ubisoft, prin care să demonstreze că nu va păstra jocul doar pe consolele Sony și nici nu va monopoliza piața jocurilor în cloud. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
microsoft
teams