Spotify se scumpește în Franța, din cauza unei noi taxe

Spotify se scumpește în Franța, din cauza unei noi taxe
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 iun 2024

Prețul abonamentului Spotify Premium a crescut în Franța cu 1,2%, mutare prin care compania suedeză mută pe umerii utilizatorilor costul unei taxe impuse recent de guvern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Franța a introdus recent o o taxă de 1,2% serviciilor de streaming, spunând că va folosi banii colectați astfel pentru a susține artiștii.

Dintre toate serviciile de streaming care trebuie să plătească noua taxă, Spotify este cel care s-a grăbit cel mai mult să-și pună utilizatorii să o plătească.

Huawei depășește Samsung pe piața smartphone-urilor pliabile CITEȘTE ȘI Huawei depășește Samsung pe piața smartphone-urilor pliabile

Astfel, Spotify Premium s-a scumpit exact cu 1,2%, costând acum 11,12 euro, iar Franța are acum unul dintre cele mai scumpe abonamente dintre toate țările.

Nu doar Spotify Premium individual s-a scumpit, ci toate abonamentele vândute de compania suedeză în Franța, de la cel pentru familii până la cel pentru studenți.

Spotify a ales să facă această manevră în condițiile în care este acuzată deja că nu plătește suficient pentru muzica pe care o oferă utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
franța
scumpire
taxă