Securitatea devine prioritatea numărul un pentru Microsoft

Securitatea devine prioritatea numărul un pentru Microsoft
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 mai 2024

După mai multe eșecuri, care au afectat imaginea companiei atât ca vânzător de soluții de securitate, cât și de producător software, Microsoft se angajează să pună securitatea pe primul plan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În ultimii ani, mai multe incidente grave de securitate au fost legate de practicile sau soluțiile Microsoft. Hackerii chinezi au profitat de vulnerabilitățile produselor companiei pentru a spiona guvernul american, iar propriile rețele Microsoft au fost sparte de mai multe ori.

Ca urmare a a acestor incidente, Microsoft anunța, în noiembrie 2023, inițiativa Secure Future, menită să schimbe modul în care întreagă companie abordează securitatea cibernetică.

Microsoft extinde suportul pentru passkeys CITEȘTE ȘI Microsoft extinde suportul pentru passkeys

Însă, la doar câteva zile distanță, hackerii rușii reușeau să dobândească acces la conturile de e-mail ale executivilor Microsoft.

Acum, Microsoft își ia angajamentul de a transforma securitatea în cea mai mare prioritate și anunță o serie de principii care vor sta la baza noii strategii - securitate prin design, securitate în mod implicit și operațiuni sigure.

Printre altele gigantul american promite că va folosi cele mai sigure standarde, că va proteja sistemele izolându-le, că va apăra rețelele aplicând straturi multiple și că va securiza sistemele inginerești.

Dincolo de incidentele de securitate, anunțul Microsoft vine și după un raport dur al Consiliului de Revizuire a Siguranței Cibernetice din SUA, care a numit cultura de securitate a companiei ca fiind inadecvată.

viewscnt
Afla mai multe despre
securitate
microsoft
software