Securitate, performanță și stabilitate pentru un business invincibil, cu soluțiile Telekom

Securitate, performanță și stabilitate pentru un business invincibil, cu soluțiile Telekom
scris 27 ian 2017

Deși prognozele sunt îngrijorătoare cu privire la atacurile informatice, avertizând că se înregistrează, în prezent, aproximativ o jumătate de milion în fiecare minut, multe dintre companiile mici consideră că este suficient să aibă un antivirus instalat pentru a se proteja. Specialiștii Telekom afirmă că acesta este un prim pas, dar nu suficient pentru asigurarea continuității afacerii din acest punct de vedere. Pentru că cele mai multe dintre pericolele informatice nu sunt vizibile, companiile arareori își pun problema că bazele de date le-ar putea fi corupte, furate sau blocate, sistemele le-ar deveni inaccesibile, iar astfel activitatea le-ar putea fi paralizată.

Tocmai de aceea, pentru ca un business sa fie în siguranță,  acesta trebuie să își protejeze al doilea cel mai valoros activ după resursa umană: informațiile.

Soluții se găsesc din abundență pe piața locală, dar acoperă doar nevoi punctuale. Însă toate elementele pentru un business sigur sunt disponibile la Telekom Romania, cel mai mare operator de telecomunicații din România, cu o puternică divizie de servicii și soluții integrate IT&C.

Urmărește-ne și pe Google News

Conectivitatea permanentă, un element-cheie pentru o afacere dinamică, implică și vulnerabilități, care sunt eliminate cu soluțiile de securitate pentru echipamente fixe și mobile. Acestea asigură protecția individuală antivirus a oricărui dispozitiv și sunt oferite la pachet, automat, cu serviciile de telecomunicații pentru ca businessul respectiv să fie protejat. Protecția este multi-dispozitiv, fie că este vorba de computere personale – apărare antivirus/antimalware, contra diferitelor amenintari online, inclusiv a furtului de identitate sau escrocheriilor financiare – respectiv de dispozitive mobile, care sunt protejate împotriva pierderii sau accesului nedorit la informațiile personale – mesaje, contacte, fotografii, fișiere. De exemplu, un furnizor mic de servicii de pe piața locală a ales să își securizeze atât dispozitivele fixe, cât și cele mobile după ce i-a fost golit un cont din cauza unei vulnerabilități a antivirusului gratuit instalat pe calculatorul de pe care se făceau plățile. Fima cu 5 angajați a ales soluția Norton Security Online (NSO) de la Telekom cu 10 licențe - 5 pentru PC-uri și celelalte 5 pentru echipamanentele mobile - pentru care plătește 5 euro/utilizator/lună, benficiind de o reducere de 50% pentru această opțiune.

Hackerii nu sunt singurul pericol - siguranța datelor poate fi periclitată și de un cutremur, un incendiu, un angajat neatent, o fluctuație de tensiune în rețeaua electrică sau multe alte cauze, atunci cand acestea sunt găzduite pe serverele proprii. Conștiente de aceste riscuri, tot mai multe firme decid să își mute serverele în centre de date securizate, iar această schimbare generează și reduceri semnificative de costuri pentru că renunță la investițiile în reînnoire si administrare a echipamentelor. Pentru protecția împotriva acestui tip de amenințări fizice, Telekom Romania oferă pe langa hosting în centrele sale de date din București și Brașov, si serviciile VDC (Virtual Data Center), unice pe piața din România pentru că permit stocarea și procesarea de volume uriașe de date fără limitările serverelor clasice, pe o arhitectură integrată, unificată și convergentă, asigurând totodată redundanță datelor și protecție maximă garantată. Aceasta solutie poate scala individual orice componentă (memorie, disc sau procesor), în funcție de nevoile fiecărei companii. Arhitectura next-generation-data center ofera performanta necesara prin faptul ca este capabilă să susțină aplicații solicitante din punctul de vedere al resurselor, condiții pe care alți furnizori din piață nu au reușit încă să le ofere. Pentru a asigura cel mai ridicat SLA (nivel minim garantat) din piață - de 99,999% disponibilitate - Telekom a dezvoltat o platformă tehnică în care fiecare componentă are redundanță, adică este dublată fizic, fără niciun single point of failure (SPOF).

VIDEO Elena Păun, Business Development Manager Solutii IT&C, la Profit LIVE: Tehnologiile care stau la baza conceptului de smart city fac pași repezi și către România CITEȘTE ȘI VIDEO Elena Păun, Business Development Manager Solutii IT&C, la Profit LIVE: Tehnologiile care stau la baza conceptului de smart city fac pași repezi și către România

Un exemplu elocvent  este cel al unei firme care asigură suport tehnic clienților care sună la call-center și care folosește o aplicație CRM care permite afișarea în timp real a tuturor informațiilor relevante despre apelant și despre echipamentele acestuia. Pentru că această operațiune implică un volum uriaș de date și informații, iar viteza de reacție trebuie să fie foarte mare, compania în cauză a apelat la serviciul VDC oferit de Telekom. Alegerea s-a bazat pe regula “3-2-1”, care înseamnă: 3 copii permanente ale datelor și aplicațiilor (una de lucru și două de backup) - 2 copii pastrate în medii și pe echipamente diferite pentru ca o defecțiune sau un virus să nu afecteze mai mult de o copie simultan -1 copie, cel puțin, a datelor aflată într-un alt spațiu fizic, în alt oraș, putand fi recuperate în cazul unui dezastru natural.  

O altă situație care poate conduce la întreruperea conexiunilor internet este cea în care au loc incidente precum tăierea accidentală a fibrei optice. Pentru astfel de situații, Telekom Romania oferă facilitatea de monitorizare proactivă pentru serviciul premium de Internet MetroNET – „coloana vertebrală” pentru traficul de date fixe al unei afaceri care susține, practic, toate aplicațiile pe care clientul le folosește via Internet. Telekom oferă serviciul de monitorizare proactivă care garantează supravegherea permanentă a conexiunii MetroNET de către o echipă din cadrul Centrului Telekom de Operare a Rețelei. Soluția este ideală, de exemplu, pentru companiile care comercializează produse online, pentru că, pentru a deservi sute sau chiar mii de clienți zilnic, momentele de downtime nu sunt o opțiune, având impact imediat asupra vânzărilor.

La fel de practică este și pentru clienții care au puncte de lucru în diferite orașe. Un retailer local, cu zeci de angajați și 6 magazine în 3 orașe mari din țară, urmărește de la distanță activitatea din toate punctele de lucru folosind MetroNET pentru că această soluție poate susține streamingul mare al camerelor de luat vederi. În plus, disponibilitatea serviciului de internet este garantat 99% prin contract în varianta standard. Pentru cazurile în care linia principală nu este disponibilă în perioada de activitate a magazinului, traficul este rutat către conexiunea de back-up oferită în cadrul abonamentului.

Pentru a asigura continuitatea activițăților unei afaceri, nu este nevoie doar de o conexiune securizată, ci și de aplicații care pot fi rulate în siguranță oricand si de pe orice device. Aplicațiile Microsoft Office 365 oferite clienților companii de catre Telekom rezolvă cu succes această problemă, permințându-le celor aflați în mișcare să își creeze propriul birou mobil. Aplicațiile Office (Word, Excel, PowerPoint) sunt disponibile în cloud în sistem de licențiere Software as a Service și nu presupun investiții de capital, costuri de mentenanță, iar accesul  este securizat de oriunde, oricând, de pe orice dispozitiv. Office 365 este oferit de Telekom Romania pe bază de abonament lunar, ca serviciu independent sau împreună cu pachetele MagentaONE. O școală privată din București își gestionează activitatea din cloud, folosind astăzi 81 de licențe Office 365 pentru corpul profesoral și personalul administrativ, după ce, în trecut, s-a confruntat cu probleme legate de disponibilitate și securitate. În prezent, fiecare dintre acești utilizatori are acces la programele Microsoft Office online, conferințe HD audio/video/web cu până la 250 participanți, o soluție de intranet și partajare de documente în interiorul organizației, plus o platformă de social media internă.

Așadar, soluțiile de securitate adoptate de companii arată că firmele își planifică dezvoltarea afacerii în mod inteligent, securizându-și activele, pentru că acestea reprezintă baza pentru creșterea pe termen lung. Din această perspectivă, un business invincibil devine doar unul care dispune de securitate maximă a dispozitivelor folosite, are acces la cel mai performant data center și folosește internetul cu stabilitate garantata dar si aplicatii in cloud, toate oferite de Telekom Romania.

Mai multe detalii aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
securitate
metronet