Samsung se confruntă cu o anchetă după ce doi lucrători în domeniul cipurilor au fost expuși la radiații, spun autoritățile sud-coreene

Samsung se confruntă cu o anchetă după ce doi lucrători în domeniul cipurilor au fost expuși la radiații, spun autoritățile sud-coreene
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Autoritățile sud-coreene investighează Samsung după ce au evaluat că doi lucrători de la una dintre fabricile gigantului tehnologic au fost expuși la radiații, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cei doi pacienți, care sunt internați în spital, prezentau simptome ”anormale” de expunere la radiații în degetele lor, a anunțat Comisia pentru Securitate și Securitate Nucleară din Coreea de Sud.

VIDEO China prezintă un câine-robot cu o pușcă automată montată pe spate CITEȘTE ȘI VIDEO China prezintă un câine-robot cu o pușcă automată montată pe spate

Analizele generale de sânge ale pacienților au condus la un rezultat normal, potrivit autorităților.

Samsung a arătat la rândul său că doi angajați de la unitatea de producție de semiconductori a companiei din Giheung, Coreea, ”s-au confruntat cu expuneri accidentale la raze X pe mâini”, scrie News.ro.

”În prezent, persoanele sunt supuse unor teste de urmărire în spital, iar Samsung le susține pe deplin tratamentul și recuperarea. Compania va coopera cu toate autoritățile relevante și se va asigura că sunt prevenite recidivele”, a adăugat gigantul tehnologic.

Uzina Samsung Giheung este la40 de mile sud de Seul, capitala sud-coreeană. Autoritățile au declarat că au suspendat utilizarea mașinii responsabile de incident.

Cauza exactă a expunerii la radiații nu este cunoscută deocamdată, Comisia pentru Siguranță și Securitate Nucleară efectuând o anchetă.

Comisia a declarat că va lua măsuri suplimentare dacă se confirmă încălcări ale legilor de siguranță.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
radiații