SafeTech semnează un contract cu o valoare de aproape un sfert din cifra de afaceri a anului trecut

SafeTech semnează un contract cu o valoare de aproape un sfert din cifra de afaceri a anului trecut

FOTO: Victor Gansac, director general al SafeTech innovations

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 iul 2024

Companie românească de securitate cibernetică SafeTech Innovations va semna o înțelegere pentru livrarea unui sistem de scanare și cartografiere a resurselor IP din România, cu scopul detectării timpurii a amenințărilor cibernetice.

Safetech Innovations (SAFE) informează investitorii de pe bursă cu privire la câștigarea atribuirii unui contract semnificativ ce urmeaza a fi încheiat în perioada imediat următoare, valoarea acestuia depășind 10% din venitul total, aferent ultimelor situații financiare anuale.

Urmărește-ne și pe Google News

Contractantul este Directoratul Național de Securitate Cibernetică și valoarea totală a contractului este de 13,00 milioane lei fonduri nerambursabile) din care bugetul atribuit SafeTech reprezintă 7,00 milioane lei (aproximativ 53% din valoarea totală a contractului). Pentru a pune această înțelegere în perspectivă, cifra de afaceri netă a companiei a fost de 31,65 milioane lei și un rezultat net de 9,74 milioane lei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
EXCLUSIV Proiectul Contrapărții Centrale – poticnit în negocieri comerciale. Dincolo de licența Euronext, entitatea a fost îndrumată către o terță companie de tehnologie. Potențială creștere considerabilă a costurilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proiectul Contrapărții Centrale – poticnit în negocieri comerciale. Dincolo de licența Euronext, entitatea a fost îndrumată către o terță companie de tehnologie. Potențială creștere considerabilă a costurilor

Contractul a fost câștigat de SafeTech în parteneriat cu Certsign SA, Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, Academia Tehnică Militară, Universitatea Naționala de Știință și Tehnologie Politehnică București.

Finanțator este Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățămantului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Proiectul de cercetare-dezvoltare este finanțat în cadrul Planului Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare Pentru Perioada 2022 - 2027 (PNCDI IV).

GRAFIC Acțiunile Hidroelectrica au adus un randament de 40% într-un an. „Eram la BNR. Când am văzut după 2-3 minute că sunt 121 milioane de lei, mă uitam: nu văd eu bine?! Nu-mi venea să cred...” CITEȘTE ȘI GRAFIC Acțiunile Hidroelectrica au adus un randament de 40% într-un an. „Eram la BNR. Când am văzut după 2-3 minute că sunt 121 milioane de lei, mă uitam: nu văd eu bine?! Nu-mi venea să cred...”

Obiectul contractului cu o durată de 2 ani de la data semnării îl reprezintă livrarea unui sistem de scanare și cartografiere a resurselor IP din România, cu scopul detectării timpurii a amenințărilor cibernetice.

SafeTech Innovations s-a listat în anul 2021 pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare AeRO al Bursei de Valori București, iar din februarie 2023, titlurile sale au fost promovate la cota pieței reglementate. La ultimul preț de închidere de 2,4500 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 166,80 milioane lei (33,55 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
bvb
bursa