Profitul Nintendo a scăzut cu 55%, tras în jos de vânzările mai mici de console învechite de jocuri video Switch

Profitul Nintendo a scăzut cu 55%, tras în jos de vânzările mai mici de console învechite de jocuri video Switch
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2024

Nintendo a raportat venituri și profit care au scăzut în primul trimestru fiscal al companiei, pe măsură ce vânzările consolei învechite de jocuri video Switch s-au redus, relatează CNBC.

Iată cum au evoluat rezultatele financiare ale Nintendo în primul trimestru fiscal încheiat pe 30 iunie, față de estimările LSEG: Venituri de 246,6 miliarde de yeni japonezi (1,65 miliarde de dolari) față de estimarea de 289,61 miliarde de yeni. Profit net de 80,9 miliarde de yeni japonezi, față de 70,73 miliarde de yeni așteptați, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Acțiunile producătorilor de semiconductori scad la nivel global, Intel se prăbușește. Nvidia - subiectul unei investigații antitrust CITEȘTE ȘI Acțiunile producătorilor de semiconductori scad la nivel global, Intel se prăbușește. Nvidia - subiectul unei investigații antitrust
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Vânzările nete au scăzut cu 46,5% față de anul precedent, în timp ce profitul net a scăzut cu 55,3%.

Nintendo a vândut 2,1 milioane de unități ale consolelor sale emblematice Switch, în scădere cu 46% față de anul precedent.

Investitorii așteaptă știri despre un succesor al consolei Nintendo Switch, pentru a-și revigora afacerea de jocuri.

Compania a declarat anterior că următorul dispozitiv va fi anunțat în anul fiscal curent, care se încheie în martie 2025.

Nintendo a mai spus anterior că se așteaptă să vândă 13,5 milioane de unități din modelul de consolă Switch existent în această perioadă.

Compania a respectat această prognoză vineri.

Switch are acum peste șapte ani și este a doua cea mai de succes consolă a companiei în funcție de vânzările de unități, după Nintendo DS.

Nicușor Dan anunță că a renunțat la proiectul unei noi săli polivalente de sport lângă Arena Națională din cauza ...aglomerației. Acum pregătește altceva CITEȘTE ȘI Nicușor Dan anunță că a renunțat la proiectul unei noi săli polivalente de sport lângă Arena Națională din cauza ...aglomerației. Acum pregătește altceva

Nintendo a reînnoit Switch, de-a lungul timpului, cu un afișaj mai bun și a folosit valul de popularitate al jocurilor cu personaje cunoscute, precum Mario și Zelda, care au contribuit la susținerea vânzărilor pe termen lung. Acest efect pare să se fi estompat.

Nintendo nu a lansat niciun joc de succes în trimestrul încheiat în iunie, în timp ce vânzările de software ale companiei au scăzut cu 41% în termeni anuali, până la 30,64 milioane de unități.

Gigantul japonez al jocurilor video a anunțat o serie de jocuri care urmează să fie lansate în lunile următoare, cu personaje binecunoscute precum Mario și Donkey Kong.

În fața încetinirii vânzărilor de console, Nintendo a încercat, de asemenea, să-și licențieze proprietatea intelectuală pentru a fi utilizată peste tot, de la filme la parcuri tematice.

Compania lucrează la un film animat Super Mario, care va fi produs de Illumination și va fi lansat în 2026.

Nintendo speră că acest lucru va continua să atragă utilizatorii către jocurile sale video. În ciuda acestui impuls, vânzările din partea mobilă și a proprietății intelectuale a afacerii au scăzut cu 54% în termeni anuali, până la 14,7 miliarde de yeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
nintendo
switch