OpenAI se angajează să respecte noua legislație a UE privind inteligența artificială

OpenAI se angajează să respecte noua legislație a UE privind inteligența artificială
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2024

OpenAI, compania care a fondat ChatGPT, a salutat intrarea în vigoare a legii Uniunii Europene privind inteligența artificială (AI), afirmându-și angajamentul de a respecta noul set de norme nu doar pentru că este o obligație legală, ci și pentru că obiectivul legii este în conformitate cu misiunea sa de a dezvolta și distribui o inteligență artificială fără riscuri în beneficiul întregii umanități, relatează ANSA.

Într-o evaluare preliminară a legii privind AI, șeful OpenAI Sam Altman subliniază cum noua lege constituie un cadru legislativ important pentru dezvoltarea, difuzarea și utilizarea inteligenței artificiale în Europa, care garantează adoptarea unei tehnologii de încredere în ceea ce privește protejarea drepturilor omului, a sănătății, a siguranței și securității, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Microsoft renunță la aplicația Paint 3D CITEȘTE ȘI Microsoft renunță la aplicația Paint 3D
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Credem într-o abordare echilibrată și științifică, în care măsurile de securitate sunt integrate în procesul de dezvoltare încă de la început, se arată în evaluarea OpenAI, care amintește de activitatea start-up-ului pentru a aborda provocările legate de securitatea inteligenței artificiale, inclusiv evaluarea modelelor în cadrul Programului de pregătire, red-teaming-ul intern și extern, monitorizarea post-dezvoltare, programele Bug Bounty și de subvenționare a securității cibernetice și contribuții la standardele de autenticitate.

În sfârșit, OpenAI intenționează să colaboreze îndeaproape cu Oficiul European pentru Inteligență Artificială și cu alte autorități pe parcursul punerii în aplicare a legii, punându-și experiența la dispoziție pentru a promova obiectivele legii. OpenAI concluzionează că în lunile următoare va continua să pregătească documentația tehnică și alte recomandări pentru furnizorii și utilizatorii modelelelor sale GPAI (inteligență artificială de scop general), promovând în același timp siguranța și securitatea modelelor pe care le furnizează pe piața europeană și în alte părți. 

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
inteligența artificială