Nvidia lansează următoarea generație de cipuri pentru inteligența artificială, într-o mișcare neașteptată

Nvidia lansează următoarea generație de cipuri pentru inteligența artificială, într-o mișcare neașteptată
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2024

Directorul general al Nvidia, Jensen Huang, a declarat că platforma pentru cipuri de inteligență artificială (AI) de nouă generație a companiei se numește Rubin și va fi lansată în 2026, transmite Reuters.

Familia de cipuri Rubin va include cipuri grafice noi (GPU) și procesoare centrale (CPU), precum și cipuri de rețea, a declarat Huang la Universitatea Națională din Taiwan din Taipei, în cadrul târgului Computex.

Urmărește-ne și pe Google News
Huawei depășește Samsung pe piața smartphone-urilor pliabile CITEȘTE ȘI Huawei depășește Samsung pe piața smartphone-urilor pliabile
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Cu toate acestea, Huang a oferit puține detalii.

Noul procesor se va numi Versa, iar noile cipuri grafice care sunt folosite pentru a alimenta aplicațiile AI vor include o memorie cu lățime de bandă mare, de următoarea generație, realizată de SK Hynix, Micron și Samsung, scrie News.ro.

Huang a spus că Nvidia intenționează acum să lanseze o nouă familie de cipuri AI în fiecare an, accelerându-și programul de lansare anterior, care avea loc la aproximativ doi ani odată.

Dominând aproximativ 80% din piața de cipuri AI, Nvidia se află într-o poziție unică atât ca cel mai mare facilitator, cât și ca beneficiar al dezvoltării AI în creștere.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
rubin
ai
cipuri