NPR: Șefii TikTok știau despre efectele negative ale rețelei asupra adolescenților

NPR: Șefii TikTok știau despre efectele negative ale rețelei asupra adolescenților
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 09:34

Conform unor documente interne, publicate de NPR, conducerea și angajații TikTok erau conștienți de efectele negative ale platformei asupra sănătății mintale a copiilor.

Conform documentelor, TikTok a organizat o cercetare proprie pentru a vedea în ce fel influențează modul în care funcționează rețeaua socială mentalul celor mici.

Urmărește-ne și pe Google News

„Utilizarea compulsivă este corelată cu o serie de efecte negative asupra sănătății mintale, cum ar fi pierderea abilităților analitice, formarea memoriei, gândirea contextuală, profunzimea conversației, empatia și anxietatea crescută” este una dintre concluziile studiului intern.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
TikTok declanșează concedieri mergând pe mâna AI - sute de angajați din întreaga lume rămân fără job CITEȘTE ȘI TikTok declanșează concedieri mergând pe mâna AI - sute de angajați din întreaga lume rămân fără job

Același studiu le-a arătat șefilor TikTok că utilizarea compulsivă poate interfera cu somnul, responsabilitățile de la școală și chiar socializarea cu cei dragi.

De asemenea, cercetarea a arătat că instrumentele pentru limitarea timpului petrecut în cadrul platformei nu funcționează și că, după introducerea acestora, timpul mediu zilnic petrecut de adolescenți în cadrul platformei a scăzut cu doar 1,5 minute la 107 minute.

Documentele au fost depuse în noul proces din Statele Unite, în care TikTok este acuzată că nu face suficient pentru a proteja tinerii.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Alex Haurek, spune că procurorii au ales special doar anumite fragmente din documente pentru a crea o imagine eronată asupra eforturilor pe care le face compania pentru a crește siguranța utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
copii