Mii de părinți olandezi dau în judecată TikTok și cer despăgubiri

Mii de părinți olandezi dau în judecată TikTok și cer despăgubiri
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2021

Mii de părinți olandezi cer despăgubiri pentru copiii lor de la operatorii cunoscutei platforme video TikTok, relatează dpa.

În total, solicitările pentru despăgubiri se ridică la peste 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari), a anunțat miercuri Fundația olandeză pentru Informații de Piață și Cercetare (SOMI). Conform propriilor informații, în acest caz sunt implicați peste 64.000 de părinți, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Motivul invocat a fost că TikTok colectează date de la minori pentru a le prezenta publicitate direcționată fără a le cere permisiunea. În plus, copiii sunt expuși la pericole prin așa-numitele provocări, în care utilizatorii platformei își cer reciproc să se lanseze în acte riscante.

Conform informațiilor proprii, fundația SOMI este o organizație non-profit dedicată protejării drepturilor fundamentale ale utilizatorilor de servicii online.

TikTok este deținută de grupul chinez ByteDance. Operatorul platformei a declarat anterior că a luat măsuri pentru a asigura siguranța tinerilor utilizatori.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Conform condițiilor de utilizare ale TikTok, minorii au nevoie de consimțământul tutorilor legali. Copiii sub 13 ani nu au, în general, autorizarea să folosească acest serviciu.

Compania subliniază, de asemenea, pe site-ul său că este controlată confidențialitatea utilizatorilor, astfel încât aceștia să poată ''alege setările corecte pentru ei''.

În aprilie, militanți pentru drepturile copilului din Marea Britanie au inițiat un proces similar cu cel inițiat acum în Olanda.

La sfârșitul lunii mai, Comisia Europeană a anunțat o revizuire a practicilor comerciale ale TikTok.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

În urma unui avertisment din partea Organizației Europene a Consumatorilor (BEUC) privind încălcările drepturilor consumatorilor din UE, a fost lansat un dialog formal cu TikTok, a anunțat Comisia pe 28 mai.

Printre altele, Comisia a menționat ''tehnici de publicitate agresive care îi vizează pe copii'' ca fiind ''practici îngrijorătoare'' ale TikTok.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
olanda