Microsoft s-a răzgândit - Control Panel rămâne, deocamdată, în Windows

Microsoft s-a răzgândit - Control Panel rămâne, deocamdată, în Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 aug 2024

După ce a anunțat că se pregătește să renunțe la vechiul Control Panel în favoarea mai noii aplicații Settings, Microsoft pare să se fi răzgândit.

Microsoft scria recent într-o pagină de suport că vechiul Control Panel este în proces de a fi trecut pe linie moartă, după 39 de ani în serviciul utilizatorilor de Windows.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a modificat textul inițial, care spune acum că mai multe elementele din Control Panel sunt în proces de a fi mutate în aplicația Settings.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Microsoft va elimina Control Panel din Windows după 39 de ani CITEȘTE ȘI Microsoft va elimina Control Panel din Windows după 39 de ani

Schimbarea nu mai face ca eliminarea Control Panel să pară iminentă, ci doar o chestiune care se va produce când va fi încheiat procesul de mutare a tuturor opțiunilor.

Microsoft a introdus aplicația Settings, ca parte a Windows 8 și înlocuitor pentru Control Panel, în 2012. Practic, de 12 ani Microsoft încă nu a reușit să mute în Settings opțiunile din Control Panel.

Încă există numeroase configurări ale sistemului de operare, precum cele legate de gestionarea consumului, care nu există numai în Control Panel.

Microsoft nu poate să renunțe la Control Panel până nu mută toate opțiunile acestuia în Settings. Dacă ar face-o, utilizatorii ar fi privați se setări importante ale sistemului de operare.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
control panel
windows