Microsoft investește, alături de alte nume importante din tehnologie, într-un startup pentru ghidarea dronelor

Microsoft investește, alături de alte nume importante din tehnologie, într-un startup pentru ghidarea dronelor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 feb 2017

Startup-ul AirMap, cel mai mare furnizor de servicii de navigație pentru drone, primește o finanțare de 26 de milioane de dolari de la un grup de investitori, inclusiv Microsoft, informează Reuters.

“Această rundă de finanțare are rolul de a găsi un grup de parteneri care să ne ajute să ne extindem la nivel global”, spune Ben Marcus, directorul general al AirMap.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe lista investitorilor se mai regăsesc Airbus, Qualcomm, companiile nipone din tehnologie Rakuten și Sony, dar și Yuneec, un producător important de drone din China. Investitorii mai vechi, General Catalyst Partners și Lux Capital, au adus ei noi contribuții,  suma totală atrasă până acum de AirMap urcând la 43 de milioane de dolari.

AirMap, înființată în urmă cu doi ani, oferă servicii de gestionare a traficului pentru 80% din dronele existente în lume. Software-ul companiiei este destinat dronelor comerciale și recreaționale, indiferent dacă sunt autonome sau pilotate.

AirMap ajută la ghidarea dronelor și prevenirea incidentelor legate de acestea. Mai exact, softul AirMap localizează dronele în timp real și indică poziția acestora pe hartă, permite dronelor și operatorilor de drone să comunice și atrage atenția asupra eventualelor pericole. Totodată, AirMap indică zonele unde accesul dronelor este interzis.

Peste 125 de aeroporturi folosesc AirMap pentru a permite dronelor să zboare în vecinătatea lor și pentru a comunica cu operatorii acestora.

Gigantul american HP aduce 5,6 milioane euro la una din subsidiarele din România, ca primă de emisiune CITEȘTE ȘI Gigantul american HP aduce 5,6 milioane euro la una din subsidiarele din România, ca primă de emisiune

Compania are în prezent doar 50 de angajați, iar noua rundă de finanțare îi va permite să se extinde pe noi piețe la nivel mondial și să deschidă două birouri: unul la Berlin, iar altul în Sillicon Valley. Sediul central al AirMap este în Santa Monica, California..

Microsoft a afirmat, într-un comunicat, că AirMap va avea acces la resursele sale, inclusiv software și tehnologii legate de inteligența artificială, dat fiind că gigantul din domeniul tehnologiei vrea să se implice pe piața dronelor, aflată în creștere.

Și Airbus a comentat decizia de a investi în AirMap, afirmând că vrea să colaboreze cu startup-ul american pentru a se asigura că vehiculele aeriene autonome, incluzând dronele pentru livrări și  “taxiurile zburătoare” - la care constructorul de avioane lucrează în prezent, pot opera în condiții de siguranță în vecinătatea altor aeronave.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
airmap
drone
airbus
investitie
tehnologie
qualcomm