Un startup din Brașov a lansat o aplicație pentru învățarea limbilor străine în realitatea virtuală

Un startup din Brașov a lansat o aplicație pentru învățarea limbilor străine în realitatea virtuală
scris 18 feb 2017

Startup-ul din Brașov ATi Studios a lansat o aplicație pentru învățarea limbilor străine în realitatea virtuală (VR), care combină inteligența artificială cu tehnologia pentru recunoaștere vocală.

Noua aplicație, Learn Languages VR, le permite utilizatorilor să poarte, cu personaje din realitatea virtuală, discuții similare cu cele din viața reală, în 28 de limbi diferite. Aplicația este disponibilă gratuit în magazinul de aplicații al Oculus.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania ATi Studios este cunoscută pentru aplicația de învățare a limbilor străine Mondly Languages, lansată în 2014. În august 2016, startup-ul a lansat primul chatbot (sistem care folosesește inteligența artificială pentru a comunica cu utilizatorii) pentru învățarea limbilor străine, acesta fiind integrat în aplicație. Mondly Languages, care poate fi descărcată din Google Play sau Apple Store, are un succes foarte mare la nivel mondial și a fost descărcată de peste 15 milioane de ori până în prezent.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
După o noapte în închisoare, moștenitorul Samsung este din nou interogat CITEȘTE ȘI După o noapte în închisoare, moștenitorul Samsung este din nou interogat

Tehnologia din spatele aplicației folosește metode avansate de înțelegere a limbajului uman, fiind capabilă să poarte conversații apropiate de cele reale. Datorită tehnologiei de auto-învățare, aplicația a învățat milioane de fraze noi de la lansare până în prezent, pe baza conversațiilor purtate cu utilizatorii.

Noua aplicație, Learn Languages VR, aduce în plus experiența realității virtuale, care face ca procesul de învățare să fie și mai natural.

Astfel, cu ajutorul unui dispozitv pentru VR, utilizatorul ajunge într-un tren, hotel sau restaurant virtual, unde se împrietenește cu personaje care folosesc inteligența artificială pentru a purta conversații în diferite limbi.

Aplicația oferă, imediat, feedback legat de pronunție și sugestii pentru îmbogățirea vocabularului.  

Pentru a aduce laolată tehnologiile din spatele chatboților, recunoașterea vocală și realitatea viruală, compania a fost nevoită să dezvolte un sistem propriu de detectare a vocii.

“Cea mai mare provocare a fost să oferim naturalețe interacțiunii în realitatea virtuală. Dat fiind că realitatea virtuală este atât de captivantă, am realizat  că modelele tradiționale unde conversația este activată printr-o comandă vocală ar distruge fluența experienței. Prin urmare, am dezvoltat un sistem de detectare automată a vocii. Acesta se adaptează la zgomotele de fundal dintr-o cameră și ignoră sunete produse neințentionat”, spune Alexandru Iliescu, CEO și cofondator al ATi Studios.

viewscnt
Afla mai multe despre
ati studios
mondly languages
brasov
startup
inteligenta artificiala
chatbot
limbi straine
vr
realitate virtuala
oculus