iPhone 16 are parte de un debut pozitiv în China

iPhone 16 are parte de un debut pozitiv în China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris ieri, 17:00

Primele informații, deși neoficiale, arată că noua serie de smartphone-uri Apple se bucură de vânzări mai mari decât cea anterioară și, mai mult, că se vând mai bine cele mai scumpe modele.

În primele trei săptămâni din momentul lansării, seria iPhone 16 s-a bucurat de vânzări cu 20% mai mari decât iPhone 15 în China, conform curselor citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News

Nu doar că este o veste bună pentru compania americană, dar pare să vină contra curentului, într-un momentul în care vânzările din alte regiuni au scăzut.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Apple Pay funcționează în browser-ele terțe CITEȘTE ȘI Apple Pay funcționează în browser-ele terțe

Mai mult, au crescut cu 44%, comparativ cu modelele de anul trecut, vânzările celor mai scumpe două smartphone-uri ale noii serii - iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max.

Asta înseamnă că, dincolo de creșterea volumului vânzărilor, Apple va vinde și cu o marjă de profit mai mare. Strategia Apple din ultimii ani a fost să diferențieze modelele mai scumpe prin facilități care nu sunt disponibile și pe celelalte dispozitive.

Veștile bune din China vin în contextul în care analiștii avertizau recent că noile iPhone-uri s-ar putea vinde slab în această țară, din cauza faptului că Apple încă nu are un partener local, care să furnizeze un model lingvistic aprobat de guvern pentru funcțiile de AI pe care urmează a le lansa.

Aceste informații ar putea fi confirmate sau infirmate de Apple spre finale acestei luni, când urmează să prezinte rezultatele financiare ale ultimului trimestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 16
china