Intel și BOE au dezvoltat un monitor care consumă mai puțină energie

Intel și BOE au dezvoltat un monitor care consumă mai puțină energie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 10:47

Winning Display, un monitor creat în urma unui parteneriat dintre Intel și BOE, promite un consum mai redus de energie cu până la 65% față de un monitor obișnuit.

Ecranele sunt, de regulă, unele dintre cele mai mari consumatoare de energie, aspect care este cu atât mai vizibil în cadrul dispozitivelor mobile, care au o autonomie limitată.

Urmărește-ne și pe Google News

Intel și BOE cred că pot ameliora această problemă cu ajutorul inteligenței artificiale, care determină cea mai potrivită rată de împrospătare pentru diverse sarcini.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Intel amână proiectele vizând construirea unor uzine de cipuri în Germania și Polonia CITEȘTE ȘI Intel amână proiectele vizând construirea unor uzine de cipuri în Germania și Polonia

De exemplu, în cazul unor sarcini care nu necesită o rată mare de împrospătare a imaginii, aceasta poate fi redusă și până la 1Hz. În cazul jocurilor, unde opusul este valabil, rata de împrospătare este crescută automat.

Rata de împrospătare a imaginii este modificată și de platforma Intelligent Display Technology 2.0, a celor de la Intel, care oferă mai multe funcții în acest sens.

Printre altele, aceasta reglează rata de împrospătare în funcție de diverși parametrii, prin care se estimează dacă utilizatorul este sau nu activ și are sau nu nevoie de o rată mare - de exemplu, este monitorizată în acest sens mișcare mouse-ului.

În plus, aceeași rata de împrospătare poate fi configurată diferit în diverse zone ale ecranului. Această abordare poate fi utilă, de exemplu, în cazul filmelor, unde poate fi folosită o rată mare doar în zonele unde loc acțiunea.

Rată de împrospătare afectează direct consumul de energie al ecranului - cu cât este mai mare rata, cu atât crește și consumul.

Winning Display va fi folosit, pe viitor, pe laptopurile cu procesoare Intel Lunar Lake, dar nu există, încă, o estimare oficială pentru intrarea acestora pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
boe
monitor
energie