Intel a prezentat procesoarele Core Ultra 200V

Intel a prezentat procesoarele Core Ultra 200V
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 sep 2024

Noua serie de procesoare Intel Core Ultra 200V vine să concureze cu Snapdragon X Elite de la Qualcomm și AMD Strix Point, producătorul susținând că este chiar superioară acestora.

Conform Intel, procesoarele din seria Core Ultra 200V vor fi cele mai bine construite, cu cea mai bună performanță pentru inteligență artificială și o autonomie mare.

Urmărește-ne și pe Google News

Spre exemplu, Dell XPS 13, dotat cu noile procesoare Intel, promite o autonomie de 26 de ore (de la 18 ore) când vine vorba de streaming video, ceea ce înseamnă un plus de 44%, dacă se confirmă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
ANUNȚ De când va utiliza Apple numai ecrane OLED pentru telefoanele iPhone CITEȘTE ȘI ANUNȚ De când va utiliza Apple numai ecrane OLED pentru telefoanele iPhone

Despre  Core Ultra 9 288V, modelul de top, Intel spune că stă mai bine cu 68% la cadre pe secundă în jocuri decât Qualcomm X1E-84-100 și cu 16% mai bine decât AMD HX 370.

Intel pretinde și că noile sale procesoare sunt mult mai rapide decât concurență cânt trebuie să ruleze aplicații care folosesc funcții de AI, precum Adobe Premiere și Lightroom.

Pe de altă parte, seria Core Ultra 200V nu este la fel de performantă precum unele dintre modelele mai vechi ale companiei sau concurenței și poate fi folosită pe laptopuri cu cel mult 32GB RAM.

Noile procesoare Intel vor fi disponibile pe piață începând din 24 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
procesoare
core ultra 200v