Instagram pare că recunoaște în cele din urmă că IGTV, prima sa mare încercare în domeniul video, nu a avut succesul dorit și este gata să lanseze Instagram Video.
Rețeaua de socializare va combina IGTV și clipurile video din feed-uri într-un singur format denumit Instagram Video, arată itmaniatv.com.
Noile modificări vor face ca utilizatorii să poată creea, posta și descoperi videoclipuri pe Instagram mult mai ușor. Mai mult, tab-ul IGTV din profilele de utilizatori va fi înlocuit de unul nou denumit Video, aici utilizatorii urmând să regăsească toate clipurile video postate pe rețea.
Videoclipurile postate pe Instagram pot dura acum până la 60 de minute – o durată rezervată anterior videoclipurilor IGTV – și nu va mai trebui să părăsiți aplicația principală pentru a le vizualiza. Dar previzualizarea in feed-ul de noutati sau cel principal al utilizatorilor va fi de 60 de secunde, exact durata clipurilor scurte ce puteau fi urcate pe profil.
Mai mult, Instagram introduce și noi unelte de postare si editare a videoclipurilor postate cum ar fi cele de scurtare, aplicare de filtre sau etichetarea de persoane și locații.
Clipurile video pe Instagram vor putea fi urcate ca și până acum prin apăsarea butonului „+” din coltul din dreapta sus, urmând ca apoi să puteți edita clipul video înainte de postare.
Instagram spune că noua funcție VIDEO le va permite creatorilor de conținut să poată partaja clipuri fără a mai fi constrânși de durata de timp. Rețeaua de socializare va păstra atât funcțiile Stories cât și Reels.
Compania va redenumi IGTV ca „Instagram TV” și va scăpa de formatul video exclusiv IGTV. Un purtător de cuvânt al Instagram spune că aplicația IGTV, numită acum aplicația Instagram TV, va rămâne ca „destinație pe care oamenii o pot vizita cu intenția de a viziona videoclipuri”.
IGTV a fost introdus în iunie 2018 și a fost în esență menit să devină un echivalent mobil pentru YouTube, creând un spațiu pentru a descoperi și viziona videoclipuri mai lungi. Dar formatul propus nu a prins niciodată. Și doar două luni mai târziu, o aplicație numită TikTok a fost lansată în SUA, reușind rapid să cucerească internetul.
De atunci, Instagram și-a recentrat eforturile video pentru a rivaliza cu TikTok cu formatul său video scurt Reels. Acest format a fost lansat în august 2020, iar Instagram a avansat agresiv cu ele, oferindu-le un loc central în navigarea aplicației, începând să vândă anunțuri și postându-le în feed-ul de noutăți sau în secțiunea Discover.
Reels are totuși un neajuns major: nu oferă o modalitate consecventă creatorilor de a fi plătiți, așa cum fac YouTube și TikTok. Facebook intenționează să plătească 1 miliard de dolari creatorilor până la sfârșitul anului 2022. O parte din acești bani au fost plătiți pentru creatorii Reels, dar nu există momentan un sistem dedicat pentru ca producătorii de video să fie plătiți – întotdeauna o modalitate bună de a încuraja oamenii să facă lucruri în aplicațiile unor giganți.