Industria jocurilor video se confruntă cu o creștere lentă, pe fondul vânzărilor slabe de console

Industria jocurilor video se confruntă cu o creștere lentă, pe fondul vânzărilor slabe de console
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2024

Piața globală a jocurilor video este pe cale să înregistreze o creștere anuală lentă în acest an, pe fondul vânzărilor slabe de console de jocuri, potrivit unui nou raport al firmei de cercetare de piață Newzoo, citat de CNBC.

Într-o postare pe blog, Newzoo a spus că industria jocurilor va crește cu 2,1% de la an la an, la o valoare estimată la 187,7 miliarde de dolari. Aceasta este ușor în scădere față de previziunile anterioare din ianuarie, în care firma a declarat că se așteaptă ca industria jocurilor video să crească cu 2,8%, până la 189,3 miliarde de dolari, în 2024, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cu un avans de aproape un sfert al operațiunilor din Spania, Digi Communications își dublează profitul net semestrial. Compania depășește 25 milioane de clienți CITEȘTE ȘI Cu un avans de aproape un sfert al operațiunilor din Spania, Digi Communications își dublează profitul net semestrial. Compania depășește 25 milioane de clienți
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Aproape jumătate din toate cheltuielile de consum pentru jocuri în 2024 vor veni din SUA și China, a spus Newzoo, SUA generând vânzări de 47 de miliarde de dolari, iar China reprezentând 45 de miliarde de dolari.

Deși este un pas înainte față de rata de creștere de anul trecut, de 0,6%, industria jocurilor nu se confruntă cu aceleași rate de creștere pe care le-a văzut în zilele amețitoare ale pandemiei de Covid-19.

Succesorul Nintendo Switch, GTA 6, așteptat în 2025

Principalul analist al pieței de jocuri de la Newzoo, Michiel Buijsman, a declarat că, în ciuda creșterii lente preconizate în 2024, anul viitor este așteptat să fie unul major pentru industria jocurilor video.â

Veniturile din jocurile de consolă ar urma să scadă cu 1% de la an la an în acest an, potrivit Newzoo.

FOTO Altex, retailer controlat de Dan Ostahie, își extinde rețeaua de magazine CITEȘTE ȘI FOTO Altex, retailer controlat de Dan Ostahie, își extinde rețeaua de magazine

Săptămâna trecută, Sony a declarat că a vândut 2,4 milioane de unități ale consolei PlayStation 5 în primul trimestru fiscal, în scădere față de 3,3 milioane în aceeași perioadă a anuluji anterior. Cu toate acestea, în 2025, creșterea pe piața consolelor ”se va întoarce probabil cu un bang”, potrivit lui Buijsman.

Lansările majore, inclusiv un succesor al consolei de vârf Nintendo Switch și un nou joc din franciza foarte populară Grand Theft Auto, sunt așteptate să îmbunătățească perspectivele industriei.

În luna mai, președintele Nintendo, Shuntaro Furukawa, a declarat că compania se așteaptă să anunțe lansarea următoarei sale console Switch în anul fiscal încheiat în martie 2025.

Între timp, Rockstar Games s-a angajat să lanseze foarte așteptatul său joc Grand Theft Auto VI, în toamna anului 2025.

Analiștii spun că aceste lansări majore ar putea da o nouă viață industriei jocurilor, care s-a străduit să egaleze tipul de creștere înregistrat acum câțiva ani.

Marea resetare a industriei jocurilor video

Între 2020 și 2021, industria jocurilor a cunoscut o creștere uriașă, oamenii petrecând mai mult timp în interior din cauza restricțiilor cauzate de Covid-19. Cu toate acestea, mai recent, industria s-a confruntat cu o serie de provocări, inclusiv cheltuieli mai reduse, o schimbare a obiceiurilor consumatorilor de la activități în interior la mai multe activități în aer liber și rate mai mari ale dobânzilor.

Începând din 2023 și continuând în 2024, industria jocurilor de noroc a avut, de asemenea, disponibilizări în masă în întreaga lume, studiourile importante reducând mii de locuri de muncă.

Cele mai importante competiții de fotbal se văd la Prima Sport în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Cele mai importante competiții de fotbal se văd la Prima Sport în următorii trei ani

Microsoft a renunțat la 1.900 de locuri de muncă în divizia sa de jocuri, în ianuarie, la doar trei luni după încheierea achiziției Activision Blizzard.

O lună mai târziu, Sony a anunțat că va concedia 900 de lucrători din unitatea sa PlayStation.

Firma de software pentru jocuri Unity, serviciul de streaming live deținut de Amazon, Twitch, editorul de jocuri mobile Playtika și platforma socială Discord au anunțat, de asemenea, runde de concedieri.

Buijsman de la Newzoo a spus că o provocare cheie pentru studiourile de jocuri video în acest an ar fi ”de a controla costurile pe o piață supraaglomerată, din ce în ce mai consolidată”.

El a adăugat că dezvoltatorii se vor confrunta cu întrebări legate de competiția dintre jocurile free-to-play și lansările premium, precum și utilizarea inteligenței artificiale generative în dezvoltarea, marketingul și operațiunile jocurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri video
console