Telekom România majorează din nou prețurile unor abonamente, începând cu 10 octombrie, după o altă creștere operată în primăvară și argumentată atunci prin creșterea costurilor asociate furnizării serviciilor de comunicații.
Scumpirea survine într-un moment în care este pregătită vânzarea activităților Telekom România.
Acum, Telekom scumpeste preturile serviciilor furnizate semnificativ, in unele cazuri noul pret al abonamentului fiind dublu (10 euro față de aproape 5 euro, în cazul pachetului TV L). Majorarea va fi pentru servicii prin cablu, cât și DTH (satelit), conform media-max.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
pachet de televiziune TV M – preț nou 7 euro;
pachet de televiziune TV L – preț nou 10 euro;
pachet de internet si telefonie fixa – NET L + Voce 0 – preț nou 8 euro;
pachet de televiziune + internet – TV M + NET L – preț nou 13 euro;
pachet de televiziune + telefonie fixa – TV L + Voce N+ – preț nou 15 euro;
pachet de televiziune + internet – TV L + NET L – preț nou 17 euro;
pachet de televiziune + internet – TV L + NET L + Voce – preț nou 17 euro;
În ianuarie, și RCS&RDS a anunțat că majorează tarifele lunare la anumite servicii Digi, începând cu luna martie, argumentându-și decizia și prin necesitatea de a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportă, clienții care nu acceptă noile tarife având dreptul de a renunța la respectivul/respectivele servicii în termen de 30 de zile, fără plata vreunei penalități sau despăgubiri.
Anterior, Digi Communications criticase Ordonanța de Urgență 114/2018 privind o serie de măsuri fiscale adoptată la finele anului trecut de Guvern, arătând că aceasta este nefavorabilă dezvoltării sectorului de comunicații electronice și de energie din România, în condițiile în care crește semnificativ, fără o consultare corespunzătoare și fără vreo justificare serioasă, povara fiscală asupra operațiunilor din aceste sectoare, restricționând astfel investițiile și afectând clienții.
Și Vodafone, și Orange au scumpit în primăvară abonamentele.
La finele anului trecut, înainte ca documentul să fie avizat de Guvern, marii jucători telecom s-au unit, în premieră, și au criticat Guvernul pentru aceste măsuri, arătând că sunt majorate taxe la un nivel excesiv și blocant, care vor fi o povară pentru toți utilizatorii de internet, telefonie și TV.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministerul Comunicațiilor discută inclusiv cu serviciile de informații pe tema HuaweiGrupul de firme Telekom Romania a înregistrat, în 2018, venituri totale de 933 milioane de euro, în scădere cu 4% față de 2017, iar EBITDA (rezultatul brut al exploatării) a coborât cu 16,9%, la 138 milioane de euro, potrivit datelor Deutsche Telekom (DT), acționarul majoritar indirect al grupului.
Telekom România Communications este deținut de grupul elen OTE – 54,01% și Ministerul Comunicațiilor – 45,99%.
Lansat în septembrie 2014, Telekom România este brandul sub care acționează foștii operatori Romtelecom și Cosmote.
Brandul aparține Deutsche Telekom, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații la nivel mondial.
Principalii concurenți ai Telekom România sunt operatorii de telefonie mobilă Orange și Vodafone și operatorii prin cablu RCS&RDS (prezent și în zona de telecomunicații mobile) și UPC România.