Grupul UTI participă la proiecte de cercetare în domeniul securității naționale de 24 milioane euro

Grupul UTI participă la proiecte de cercetare în domeniul securității naționale de 24 milioane euro
scris 9 mai 2018

Grupul UTI a anunțat miercuri că participă la derularea mai multor proiecte de cercetare la nivel național și internațional, finanțând sau co-finanțând dezvoltarea de noi produse, sisteme și tehnologii. Valoarea totală a acestor proiecte, în care are ca parteneri, printre alții, Academia Militară Regală din Belgia, Universitatea Queen Mary din Marea Britanie, Serviciul de Pază și Protecție din România sau Ministerul Securității Publice din Israel, se ridică la 24 de milioane de euro.

Compania va prezenta la expoziția Black Sea Defence & Aerospace, care se va desfășura în perioada 16-18 mai la Romaero, în București, pe lângă produsele și serviciile sale, proiectele curente de cercetare în domeniul securității naționale, materializate în contracte în valoare de 24 milioane de euro, finanțând sau co-finanțând dezvoltarea de noi produse, sisteme și tehnologii.

Urmărește-ne și pe Google News

Printre aceste proiecte se numără SafeShore – Development of a system for detection of Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS), al cărui obiectiv principal este asigurarea securității la granițele maritime, prin detecția amenințărilor reprezentate de aeronavele pilotate la distanță (drone). UTI are ca parteneri în proiectul de cercertare Academia Militară Regală din Belgia, Universitatea Queen Mary din Marea Britanie, Universitatea Salento din Italia, companiile Dr. Frucht Systems Ltd. din Israel, TG Drives din Cehia, Optix din Bulgaria, Institutul de Optoelectronică din România, Serviciul de Pază și Protecție din România, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, Ministerul Securității Publice din Israel, Poliția de Coastă din Belgia.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
ANALIZĂ Piața IT&C din România: Creșterile de venituri sunt finanțate în special prin îndatorarea unor jucători deja îndatorați, ajutoarele de stat pentru producători străini au transformat zone în centre de producție pentru export CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața IT&C din România: Creșterile de venituri sunt finanțate în special prin îndatorarea unor jucători deja îndatorați, ajutoarele de stat pentru producători străini au transformat zone în centre de producție pentru export

În cadrul Consorțiului Safeshore, echipa UTI asigură dezvoltarea aplicației de comandă-control si integrarea la nivelul acesteia atât a soluțiilor proprii în domeniul video si audio analytics, cât și a soluțiilor dezvoltate de parteneri. De asemenea, UTI va realiza coordonarea tehnică a testării soluției în România, organizată împreuna cu IGPF, SPP și IOEL și va participa la testele organizate în Belgia și în Israel.

EWISA - Early Warning for Increased Situational Awareness este un alt proiect, în cadrul căruia compania românească, în parteneriat cu Intracom Telecom Grecia și Prooptica, dezvoltă și testează tehnologii de analiză video avansată și o soluție de comandă-control care integrează diverse tipuri de senzori pentru protecția frontierelor.

Consorțiul EWISA are ca membri KEMEA- Centrul pentru Studii de Securitate din Grecia, Poliția de Frontieră din Finlanda, Poliția de Frontieră din Spania, Poliția de Frontieră din România și va coordona dezvoltarea și testarea soluției în sectoare ale frontierelor de stat din cele 4 țări.

SPERO - Platformă integrată și aplicații pentru managementul dezastrelor și crizelor majore, la nivel local, național și regional (Integrated Platform and Applications for Management of Disasters and Major Crisis), având ca autoritate publică responsabilă Agenția Spațială Română, dar și SPIA – Tehnologii și sisteme video/audio pentru recunoașterea/identificarea persoanelor și a comportamentului simulat (Systems and Intelligent Platform for Video and Audio Analytics) - autoritate publică responsabilă Serviciul de Protecție și Pază, sunt alte două proiecte de cercetare la care participă grupul UTI. Acestora li se adaugă și UAV - Platforme UAV (vehicule aeriene fără pilot uman) cu capabilități dedicate și infrastructură suport pentru aplicații în misiuni de securitate națională, autoritatea publică responsabilă fiin Ministerul Afacerilor Interne.

UTI Grup este o companie de tip holding fondată în 1990, fiind organizată la nivel operațional pe patru linii de business: sisteme de securitate pentru infrastructuri critice și apărare, tehnologia informației și comunicații, managementul traficului, construcții și facility management. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uti
proiecte
cercetare