Mira Telecom, furnizor de soluții integrate telecom, în insolvență din august 2017, a înregistrat anul trecut afaceri de 13,4 milioane de lei, în scădere cu 72,4% față de anul precedent.
Dacă în 2016 compania a raportat un profit net de 1,56 miloane de lei, anul trecut a adus o pierdere de 6,6 milioane de lei, în condițiile în care Mira Telecom a fost profitabilă în intervalul 2008 - 2016.
La finele anului trecut, societatea avea datorii totale de 39,6 milioane de lei, de la 36,9 milioane de lei, în timp ce creanțele au coborât la 25,8 milioane de lei, de la 29,5 milioane de lei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În luna august 2017, Tribunalul București a admis cererea debitorului Mira Telecom prin care a solicitat deschiderea procedurii generale de insolvență.
"În motivare s-a arătat că societatea se afla în stare de insolvență, că nu deține în prezent lichiditățile bănești disponibile să acopere datoriile de peste 39.000.000 lei (…). Dacă, la sfârșitul anului financiar 2016, societatea a înregistrat un profit de 1.562.649 lei, la mijlocul anului 2017 a înregistrat o pierdere în valoare de 3.631.402 lei datorată înrăutățirii accelerate a indicatorilor financiari. La data formulării prezentei cereri, debitoarea are un număr de 68 de angajați permanenți și înregistrează datorii restante față de personalul angajat în valoare de 18.173 lei. Datoriile exigibile față de furnizori, bănci, instituții publice și datorii salariale restante se ridică la suma de peste 39.000.000 lei”, se arată într-un document.
Compania a fost înființată în 1998 și este specializată în servicii integrate în telecomunicații și securitate.
CITEȘTE ȘI Avenir Telecom: Piața locală de accesorii pentru telefoane mobile a depășit 10 milioane de unități în 2017. În acest an, estimarea este pentru o creștere de minimum 10%Conform termene.ro, firma a câștigat, în intervalul 2007-2016, peste 270 de contracte de achiziții publice, printre care la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Direcția Națională Anticorupție, Școala Superioară de Aviație Civilă, Secretariatul General al Guvernului, Radioul public, Poșta Română, Înalta Curte de Casație și Justiție, Aeroporturile din Constanța, Iași, Oradea, Baia Mare, Craiova, Arad, Aeroclubul României, Camera Deputaților, Autoritatea Electorală Permanentă, Tribunalul București, Autoritatea Navală Română, Romatsa, Ministerul Apărării, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Justiției, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor, Nuclearelectrica, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), Curtea de Conturi, primării.
În iunie 2015, Consiliul Județean Teleorman i-a atribuit prin licitație deschisă un contract de 16,4 milioane de lei, fără TVA, pentru echipamente și bunuri specializate în cadrul unui proiect de îmbunătățirea managementului situațiilor de urgență în regiunea transfontalieră.
CITEȘTE ȘI Schimbare la șefia Prime Telecom, unul dintre ultimii jucători independenți din piața locală de comunicațiiDe asemenea, compania a câștigat cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră un contract de mentenanță corectivă a echipamentelor optoelectronice Margot 8000, atribuit în aprilie 2017 pentru suma de 12,47 milioane de lei, fără TVA.
Mira Telecom a furnizat și sistemul IT pentru informatizarea vânzărilor prin Bursa de Pește electronică din Tulcea, contract atribuit în aprilie 2015 pentru suma de suma de 3,72 milioane de lei, TVA inclusă.
Valoarea de piață a bunurilor Mira Telecom totalizează 1,27 milioane de euro, potrivit evaluării realizate de Fair Value Consulting. Datoriile companiei față de creditori depășesc 39 milioane de lei, potrivit datelor analizate de Profit.ro.
La preț de lichidare, valoare bunurilor se situează sub 900.000 de euro.
Compania este controlat de Stelian Ilie, președintele CA și acționarul majoritar al companiei, cu 85%, alături de Dragoș Băsmăluță - 15%.