Google va folosi AI-ul pentru a căuta textul din imaginile de pe smartphone-urile Pixel

Google va folosi AI-ul pentru a căuta textul din imaginile de pe smartphone-urile Pixel
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 iul 2024

Google lucrează la o nouă funcție de căutare, care va folosi inteligența artificială pentru a găsi informații în cadrul textelor din capturile de ecran realizate cu smartphone-urile companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Viitoarea funcție, numită Pixel Screenshots, va salva și procesa textele din cadrul capturilor de ecran realizate de smartphone-urile Pixel pentru a permite utilizatorilor să caute informații și în cadrul acestora.

Ideea poate fi văzută ca o alternativă la notarea unor informații importante - în loc să scrie manual, utilizatorul poate alege să realizeze o captură de ecran, știind că informațiile din imaginea obținută vor putea regăsite ușor.

Google pregătește cea mai mare tranzacție din istoria sa CITEȘTE ȘI Google pregătește cea mai mare tranzacție din istoria sa

Împreună cu informațiile din imagini, Google va salva și metadatele acestora - aplicația sau adresa web unde a fost făcută captura, data, etc.

Spre deosebire de Microsoft, care a speriat utilizatorii când a anunțat că o funcție viitoare pentru Windows va realiza automat capturi de ecran într-un scop similar, funcționalitatea dezvoltată de Google va fi activă doar pentru capturile de ecran realizate manual de utilizatori.

În plus, Google va oferi utilizatorilor posibilitatea de dezactiva sau reactiva oricând această funcționalitate.

Compania ar putea oferi mai multe detalii despre viitoarea funcție de AI, pe 13 august, când urmează să prezinte noile smartphone-uri Pixel 9.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
căutare
smartphone
pixel