Google recunoaște că nu mai este o companie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon

Google recunoaște că nu mai este o companie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2024

Google recunoaște că nu mai este o companie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon, în principal din cauza dezvoltării AI-ului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În schimb, gigantul american spune că își propune să ajungă la zero emisii nete de carbon până în 2030, arată Bloomberg.

Google a anunțat recent că emisiile sale de gaze cu efect de seră au crescut cu 48% în ultimii cinci ani, în mare parte din cauza infrastructurii necesare inteligenței artificiale.

Doar anul trecut, emisiile de gaze produse de Google au crescut cu 13% față de cele din anul anterior atingând 14,3 milioane de tone.

În raportul dat publicității, gigantul american arată că principală cauză a creșterii poluării o reprezintă consumul de energie electrică al centrelor de date.

Google simplifică accesul la AI pentru abonați CITEȘTE ȘI Google simplifică accesul la AI pentru abonați

Nivelul creșterii emisiilor ar putea pune în pericol obiectivele companiei privind reducerea amprentei climatice. Acum, gigantul american spune că „nu va fi ușor” să ajungă la zero emisii nete până în 2030.

Google și-a propus în 2019 să ajungă la zero emisii până în 2030. Însă, în loc să scadă, în cei cinci ani scurși, emisiile companiei au crescut cu aproape 50%.

Centrele de date, vinovatele principale pentru această evoluție, sunt esențiale pentru serviciile Google, iar inteligența artificială are nevoie de foarte multă putere de calcul și, automat, energie.

Nu doar Google este în această situație, de a nu-și putea respecta obiectivele de mediu, ci toate companiile care se grăbesc să dezvolte soluții de inteligență artificială, care au, și ele, nevoie, de multe centre de date și plăci video.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligența artificială
poluare
emisii
google