Google Maps va salva local datele de localizare începând din decembrie

Google Maps va salva local datele de localizare începând din decembrie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iun 2024

Google anunță că, de la 1 decembrie, datele de localizare ale utilizatorilor aplicației Maps vor fi ținute pe dispozitiv, în loc de a mai fi transferate pe serverele companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Schimbarea a fost anunțată, inițial, în luna decembrie a anului trecut. Acum, compania americană precizează că aceasta va începe să fie aplicată de la 1 decembrie 2024.

În loc ca datele de localizare ale utilizatorilor să mai fie stocate pe serverele companiei, acestea vor fi păstrate local, pe dispozitivele utilizatorilor.

Intel a anunțat noi cipuri AI, în timp ce încearcă să recupereze cotă de piață de la Nvidia și AMD CITEȘTE ȘI Intel a anunțat noi cipuri AI, în timp ce încearcă să recupereze cotă de piață de la Nvidia și AMD

Asta ar trebui să confere, sau, cel puțin, să ofere iluzia unui nivel mai bun de intimitate din partea unei companii pentru care intimitatea utilizatorilor contravine modelului de business.

Utilizatorii sunt avertizați că, dacă vor să-și păstreze istoricul de localizare din Google Maps, trebuie să aleagă salvarea acestora pe dispozitiv până la 1 decembrie.

În urma schimbării, funcția Timeline (unde utilizatorul poate vedea pe unde a călătorit) nu va mai putea fi accesată din aplicația web.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
localizare
intimitate