Google ar lucra la un AI care poate folosi un calculator

Google ar lucra la un AI care poate folosi un calculator
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 09:35

Google ar avea în dezvoltare un așa-zis agent AI specializat în folosirea calculatoarelor asemenea oamenilor și ar putea lansa, deja în decembrie, o primă versiune a acestuia.

Viitorul AI, conform surselor citate de The Information, va fi capabil să realizeze diverse sarcini în locul utilizatorilor, precum strângerea de informații pentru cercetare, achiziționarea online a unui produs sau rezervarea unui zbor.

Urmărește-ne și pe Google News

Nume de cod Jarvis, AI-ul în discuție ar urma a fi lansat în decembrie și va avea la bază o viitoare versiune a modelului lingvistic Gemini, La început, însă, compentența acestuia va fi doar la nivel de browser web.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Meta va folosi conținutul de știri Reuters în chatbotul său cu inteligență artificială de pe toate platformele - Facebook, WhatsApp și Instagram CITEȘTE ȘI Meta va folosi conținutul de știri Reuters în chatbotul său cu inteligență artificială de pe toate platformele - Facebook, WhatsApp și Instagram

Conform surselor citate, acesta va automatiza sarcini de zi cu zi realizate în browser-ul web (cel mai probabil în propriul browser web al gigantului american, Chrome).

AI-ul se va baza pe capturi de imagini pe care le va interpreta pentru a ști ce butoane să apese și ce texte să completeze pentru realizarea sarcinilor.

Din descriere, Jarvis pare să funcționeze într-un mod similar cu cel mai recent model lingvistic prezentat deja de Anthropic, care, la fel, este menit să realizeze diverse sarcini la PC.

Din nou, Google, considerat până acum doi ani liderul detașat al eforturilor de dezvoltare din zona inteligenței artificiale, pare cu cel puțin un pas în urma concurenței, chiar a micilor startup-uri de AI generativ.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
gemini