Pentru că vrea să controleze nu doar software-ul, ci și hardware-ul propriilor telefoane, la fel ca Apple, Google va folosi, începând cu seria Pixel 6, un chipset dezvoltat intern.
Șeful diviziei de hardware a Google, Rick Osterloh, a anunțat că, după 4 ani de eforturi, gigantul american a reușit să construiască de la zero un chipset propriu, care va sta la baza viitoarelor smartphone-uri Pixel.
Noul SoC Google se va numi Tensor, cu trimitere la platforma de AI a companiei, Tensor Flow.
CITEȘTE ȘI Fondatorii Google au vândut acțiuni Alphabet de peste 1 miliarde de dolari, începând din luna mai, prima oară din 2017Conform companiei americane, Tensor va fi bun pe partea de inteligență artificială și va putea realiza local sarcini care, în mod normal, erau trimise către un server pentru a putea fi procesate (ceea nu este o noutate, alți producători făcând același lucru deja de câțiva ani).
Tot Google spune că vor avea de câștigat, de pe urma noului SoC, partea foto și ceea ce ține de recunoașterea vorbirii, precum dictarea, traducerea și subtitrările automate.
În schimb, Google nu spune nimic legat de performanța chipset-ului său, ceea ce ridică deja semne de întrebare privind modul în care se va compara acesta cu chipset-urile dezvoltate de Qualcomm sau Apple.
Tensor va fi folosit, pentru prima oară, pe seria Pixel 6, care va fi compusă din modelele Pixel 6 și Pixel 6 Pro, cu ecrane de 6,4 inch, respectiv 6,7 inch.
Pixel 6 Pro va avea 3 camere, inclusiv una tele, care putea mări fotografiile cu 4X. Pixel 6 va avea doar două camere, fiind lipsit de cea tele și, automat, de funcția de mărire.
Dacă nu vor apărea pe Twitter înainte de lansare, cum s-a întâmplat până acum cu telefoanele produse de Google, restul specificațiilor celor celor două modele vor fi făcute publice în toamnă, când vor fi prezentate oficial.