Giganții tech din Australia lansează un cod pentru a lupta împotriva dezinformării

Giganții tech din Australia lansează un cod pentru a lupta împotriva dezinformării
scris 22 feb 2021

Giganții tech internaționali prezenți în Australia au făcut public luni, la cererea guvernului, un cod de bune practici destinat reducerii răspândirii informațiilor false pe internet, relatează AFP.

Grupul de presiune DIGI, din care fac parte Facebook, Google, Twitter, Microsoft, TikTok și Redbubble, s-a angajat să ia o serie de măsuri, în special să marcheze informațiile false de pe platformele lor și să ofere prioritate sursele de informații credibile, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Ce întâmplă dacă nu accepți noile reguli WhatsApp CITEȘTE ȘI Ce întâmplă dacă nu accepți noile reguli WhatsApp
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ele au acceptat de asemenea să suspende sau să dezactiveze conturile false sau suspecte, inclusiv programe de tip bot (programe informatice automatizate - n.r.) care funcționează pe platformele lor.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Măsurile, care se bazează în mare parte pe practici existente, ar viza de asemenea publicitatea plătită și materialele distribuite de utilizatori.

"Toți semnatarii se angajează să ia măsuri pentru a-i proteja pe australieni împotriva dezinformării online și pentru a adopta alte măsuri progresive pentru a reduce difuzarea și vizibilitatea acesteia", a transmis grupul cu ocazia publicării acestui cod de 29 de pagini.

El a fost elaborat ca răspuns la o anchetă guvernamentală asupra rolului platformelor online în difuzarea de informații false sau în dezinformare.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

Problema a devenit extrem de sensibilă în timpul a două incendii de pădure care au devastat uriașa insulă-continent la sfârșitul lui 2019 și începutul lui 2020 și de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

"Informațiile false pot produce daune grave persoanelor și societății", a afirmat Autoritatea guvernamentală însărcinată cu comunicațiile și cu media (ACMA), responsabilă cu monitorizarea punerii în aplicare a acestui cod.

ACMA a transmis luni că, în 2020, peste două treimi dintre australieni și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu amploarea dezinformării online.

Președinta instituției, Nerida O'Loughlin, a salutat abordarea "proporționată și flexibilă" a acestui cod.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
tech
australia