Germania acuză Rusia de atacuri cibernetice contra unor state din NATO și Uniunea Europeană

Germania acuză Rusia de atacuri cibernetice contra unor state din NATO și Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2024

Agenția de informații interne a Germaniei a avertizat în legătură cu un grup de hackeri al Unității 29155 a serviciilor de informații militare ruse (GRU), afirmând că acesta a efectuat atacuri cibernetice împotriva țărilor NATO și UE, relatează Reuters.

Luni, într-o postare pe platforma de social media X, Bundesamt fur Verfassungsschutz (Biroul Federal pentru Protecția Constituției, BfV) a declarat că a emis avertismentul în privința grupului cunoscut sub numele de UNC2589 alături de FBI, agenția americană de securitate cibernetică CISA, NSA și alți parteneri internaționali.

Urmărește-ne și pe Google News
Analiză: activitatea ilegală este în floare pe Telegram CITEȘTE ȘI Analiză: activitatea ilegală este în floare pe Telegram
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Avertismentul vine într-un moment de anxietate crescută în Europa cu privire la presupușii hackeri și spioni ruși care ar acționa în special de la invazia Moscovei în Ucraina în 2022, scrie News.ro.

Săptămâna trecută, Statele Unite și nouă țări aliate, inclusiv Germania, au acuzat oficial guvernul rus că înainte de invazia sa la scară largă din februarie 2022 a pus la cale, în 2020, atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice ucrainene și din state membre NATO, printre multe alte ținte.

La începutul acestui an, Berlinul a acuzat Rusia de o serie de atacuri cibernetice asupra social-democraților aflați la guvernare în Germania, precum și asupra unor companii din sectoarele de logistică, apărare, aerospațial și IT.

În avertismentul său, agenția de informații germană afirmă că gruparea, cunoscută și sub numele de Cadet Blizzard sau Ember Bear, desfășoară activități în scop de spionaj și sabotaj care implică adesea modificarea de site-uri web și publicarea de date furate.

Unitatea GRU căreia îi aparține este cunoscută pentru presupusa sa implicare în otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia în Marea Britanie, în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
ue
atac cibernetic