Foxconn a obținut vânzări record

Foxconn a obținut vânzări record
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2024

Compania Foxconn din Taiwan, cel mai mare producător de electronice pe bază de contract din lume și cel mai mare fabricant al telefoanelor iPhone ale Apple, a reiterat că se așteaptă la o creștere a veniturilor în trimestrul al doilea și a raportat vânzări record pentru luna aprilie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Foxconn a afirmat într-un comunicat că al doilea trimestru din acest an ”rămâne un sezon tradițional în afara vârfului și că produsele majore intră într-o perioadă de tranziție, între produsele vechi și cele noi”, scrie News.ro.

Open AI este gata să lanseze motorul de căutare ChatGpt. De ce ar putea fi o mare amenințare pentru Google CITEȘTE ȘI Open AI este gata să lanseze motorul de căutare ChatGpt. De ce ar putea fi o mare amenințare pentru Google

Dar a adăugat: ”Perspectivele operațiunilor pentru al doilea trimestru sunt așteptate să arate atât o creștere trimestrială, cât și de la an la an”.

Comunicatul nu a detaliat și compania nu a oferi previziuni numerice.

Compania, numită oficial Hon Hai Precision Industry Co Ltd, a declarat că veniturile din aprilie au atins 510,9 miliarde de dolari taiwanezi (15,83 miliarde de dolari), cea mai mare cifră înregistrată pentru aceeași perioadă, care reprezintă o creștere anuală de 19%.

Veniturile din produsele sale de produse electronice inteligente de larg consum, inclusiv telefoanele inteligente, au arătat în aprilie ”o creștere semnificativă” de la an la an.

Cererea puternică de servere de inteligență artificială (AI) a generat, de asemenea, ”o creștere puternică” în luna aprilie a anului trecut pentru segmentul de produse cloud și de rețea, a adăugat compania.

Datele lunare privind vânzările vin înaintea apelului Foxconn privind veniturile din primul trimestru, de pe 14 mai.

Foxconn a raportat anterior că, pentru primul trimestru, veniturile au scăzut cu 9,6% de la un an la an, până la 1.322 miliarde dolari taiwanezi, sub performanța anticipată de LSEG SmartEstimate, de 1.401 miliarde dolari taiwanezi.

Acord al creditorilor pentru salvarea Atos, prezentă și în România CITEȘTE ȘI Acord al creditorilor pentru salvarea Atos, prezentă și în România

Primul trimestru este în mod tradițional mai liniștit decât cel precedent, sezonul în care companiile de tehnologie din Taiwan se întrec pentru a furniza smartphone-uri, tablete și alte produse electronice unor furnizori importanți, cum ar fi Apple, pentru perioada de vacanță de sfârșit de an de pe piețele occidentale.

Rezultatele trimestriale și previziunile Apple au depășit, joi, așteptările modeste, iar CEO-ul Tim Cook a declarat că creșterea veniturilor își va reveni în trimestrul curent.

În martie, Foxconn a adoptat o perspectivă mult mai optimistă pentru acest an, afirmând, la apelul privind veniturile din trimestrul patru, că se așteaptă la o creștere semnificativă a veniturilor, determinată de cererea în expansiune pentru servere AI.

Acțiunile Foxconn au crescut cu aproape 50% în acest an, în comparație cu un câștig de 13% pentru piața mai largă.

(1 USD = 32,2800 dolari taiwanezi)

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
apple