Foxconn a amânat în ultimul moment preluarea Sharp, având noi date de clarificat

Foxconn a amânat în ultimul moment preluarea Sharp, având noi date de clarificat
scris 26 feb 2016

Preluarea producătorului japonez de electronice Sharp de către grupul taiwanez Hon Hai Precision Industry Co, cunoscut și sub numele de Foxconn, prezentată, joi, ca fiind convenită de către o persoană apropiată situației citată de Wall Street Journal, a fost pusă sub semnul întrebării după amânarea în ultimul moment a finalizării tranzacției, transmite BBC. 

Foxconn a precizat că a primit noi informații de la Sharp care trebuie să fie clarificate. Știrea a venit la câteva ore după anunțarea încheierii unui acord în urma căruia grupul taiwanez prelua Sharp pentru 4,3 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News

Inițial, informația era că Sharp a acceptat o ofertă de 6,25 miliarde de dolari din partea Foxconn,

''Va trebui să amânăm orice semnare a unui acord definitiv până când vom ajunge la o rezolvare satisfăcătoare a situației'', se arată într-un comunicat Foxconn.

Dacă tranzacția va fi încheiată, aceasta va fi prima preluare majoră a unui producător japonez de electronice din istoria sectorului tehnologic nipon.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul susțin că autoritățile de la Tokyo sunt îngrijorate de preluarea unei companii japoneze de o firmă străină.

Alte surse au precizat că Sharp a analizat și o altă ofertă lansată de fondul public de investiții public nipon Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) care vrea să unească operațiunile Sharp din domeniul LCD cu cele ale rivalului Japan Display Inc, unde este deja acționar. De asemenea, INCJ ia în considerare și fuzionarea diviziei de electrocasnice a Sharp cu cea a Toshiba. Potrivit surselor, autoritățile japoneze ar prefera o soluție națională pentru ca tehnologia Sharp în domeniul display-urilor să rămână în Japonia.

FOTO Cel mai ieftin smartphone din lume costă 15 lei CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai ieftin smartphone din lume costă 15 lei

Discuții în vederea unei fuziuni între Foxconn și Sharp au mai avut loc și în 2012, când compania japoneză a refuzat o ofertă de preluare care ar fi dat Foxconn un control mult prea mare. Cu toate acestea, cele două firme au continuat să opereze în comun o uzină în Japonia care produce LCD-uri mari.

Practic, președintele Foxconn, Terry Gou, încearcă să cumpere Sharp de cel puțin patru ani.

Odată lider pe piața display-urilor pentru smartphone-uri și televizoare, Sharp trece în prezent printr-o perioadă dificilă ca urmare a presiunilor crescute la care este supus din partea rivalilor asiatici. În luna mai a anului trecut, Sharp a beneficiat un al doilea program guvernamental de sprijin, în valoare de 1,7 miliarde de dolari, dar până acum nu a dat semne de revenire.

Situația financiară a Sharp a fost slăbită de scăderea prețurilor ecranelor cu cristale lichide pe care le livrează Apple.

Sharp are peste 50.000 de angajați pe plan global.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
sharp
foxconn
amanare