FOTO Tentativă de fraudă în numele Companiei de Transport Public din Arad

FOTO Tentativă de fraudă în numele Companiei de Transport Public din Arad
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

O tentativă de fraudă online în numele Companiei de Transport Public (CTP) Arad este în derulare pe rețeaua de socializare Facebook, unde este distribuită o reclamă care promite carduri de transport foarte ieftine și în număr limitat, pentru a determina oamenii să completeze un formular prin care și-ar putea dezvălui date personale sau financiare.

Reclama are titlul "Cardul de transport public din Arad", folosește numele companiei de transport și al Primăriei Arad (inclusiv stema municipiului) și publică fotografii cu tramvaie și autobuze cel mai probabil preluate de pe site-ul CTP, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Mark Zuckerberg spune că administrația Biden a presat Meta să cenzureze conținutul legat de Covid-19 CITEȘTE ȘI FOTO Mark Zuckerberg spune că administrația Biden a presat Meta să cenzureze conținutul legat de Covid-19
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Astfel, se anunță o "oportunitate unică pentru arădeni în cinstea împlinirii a 155-a aniversare a Companiei de Transport Public" și se promite că "la doar 12 lei" se pot achiziționa carduri cu o valabilitate de șase luni care ar putea fi folosite "pe toate tipurile de transport". Totodată, se anunță că oferta e valabilă până la 30 august și se indică un link pentru accesare.

Cei care accesează link-ul sunt trimiși la o pagină unde oferta are alt preț, de 11,75 de lei, și se precizează că "este disponibilă doar pentru 500 de norocoși". Mai departe, cei interesați sunt invitați să participe la un chestionar, unde ar putea să își ofere date personale sensibile.

În plus, pentru a fi credibilă, reclama este însoțită de comentarii ce par a fi plasate de conturi false, în care sunt postate poze cu așa-zisele carduri și mulțumiri din partea celor care le-ar fi achiziționat.

Directorul CTP Arad, Claudiu Godja, a declarat că nu este în desfășurare nicio campanie de vânzare a unor carduri de acest fel și că instituția nu are legătură cu această reclamă.

Salarii majorate la Complexul Energetic Valea Jiului CITEȘTE ȘI Salarii majorate la Complexul Energetic Valea Jiului

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a atras atenția asupra riscurilor de securitate pentru cei care accesează link-ul publicat în reclama de pe rețeaua de socializare.

"Primăria Municipiului Arad se disociază de această campanie. Este o tentativă de fraudă în numele instituției noastre și al Companiei de Transport Public Arad, motiv pentru care le recomandăm cetățenilor să nu dea curs invitației de a accesa respectivul link, să nu ofere sub nicio formă informații personale sau financiare, iar în cazul în care primesc astfel de mesaje, să le raporteze imediat la autoritățile competente", a declarat Ralu Cotrău.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad au precizat că deocamdată nu au fost depuse sesizări de la eventuali păgubiți. 

FOTO Tentativă de fraudă în numele Companiei de Transport Public din Arad
viewscnt
Afla mai multe despre
arad
fraudă online