FOTO Compania Disney, vizată de un atac cibernetic al unui grup de hackeri activiști

FOTO Compania Disney, vizată de un atac cibernetic al unui grup de hackeri activiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2024

Peste 1TB de date ar fi fost obținute dintr-un computer compromis al unui angajat Disney și apoi „scurse” pe internet de către un grup de hackeri activiști, potrivit The Verge.

Grupul de hackeri Nullbulge a confirmat atacul cibernetic, care a vizat platforma de mesagerie internă folosită de companie, Slack.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO IKEA recheamă un produs din cauza riscului de incendiu și dă banii înapoi CITEȘTE ȘI FOTO IKEA recheamă un produs din cauza riscului de incendiu și dă banii înapoi
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Aceștia susțin că au obținut aproximativ 1,1TB de fișiere și mesaje interne din cele aproape 10.000 de canale corporate de pe platformă, arată StartUp Cafe.

Disney a confirmat pentru Wall Street Journal că investighează incidentul.

FOTO Compania Disney, vizată de un atac cibernetic al unui grup de hackeri activiști

Fișierele extrase conțin conversații interne despre dezvoltarea de software, recrutări, mentenanța website-ului și alte programe pentru angajați, datând cel puțin din 2019.

Răzvan Avram, expert Unvinpezi.ro: Vinurile roze sunt foarte la modă, de câțiva ani buni. Ele rămân în continuare pe val, dar și mai tare vin din urmă vinurile spumante CITEȘTE ȘI Răzvan Avram, expert Unvinpezi.ro: Vinurile roze sunt foarte la modă, de câțiva ani buni. Ele rămân în continuare pe val, dar și mai tare vin din urmă vinurile spumante

Totodată, pe internet au început să apară detalii despre colaborări viitoare în materie de jocuri video și continuări neanunțate ale unor jocuri obținute prin intermediul fișierelor „scurse”, conform Eurogamer.

Nullbulge susține că obiectivul său este de a proteja drepturile și compensațiile artiștilor, declarând pentru WSJ că a vizat Disney „din cauza modului în care gestionează contractele artiștilor, a abordării sale față de inteligența artificială și a ignoranței destul de flagrante față de consumator”.

viewscnt
Afla mai multe despre
disney
hackeri