Elon Musk își retrage procesul împotriva OpenAI

Elon Musk își retrage procesul împotriva OpenAI
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

Antreprenorul miliardar Elon Musk a decis să renunțe la procesul în care îi acuza pe OpenAI, producătorul ChatGPT, și pe directorul său general Sam Altman că au abandonat misiunea inițială a startup-ului de a dezvolta inteligența artificială în beneficiul umanității și nu pentru profit, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Avocații lui Musk au cerut instanței din statul California să respingă procesul, intentat inițial în februarie, fără a oferi un motiv pentru acest demers, potrivit unui document depus la Curtea Superioară din San Francisco, scrie News.ro.

Cum poți depista cele mai noi tipuri de fraudă și tentativele de înșelare online care domină sezonul CITEȘTE ȘI Cum poți depista cele mai noi tipuri de fraudă și tentativele de înșelare online care domină sezonul

Un judecător al Curții Superioare de acolo era pregătit să audieze cererea OpenAI de respingere a procesului în cadrul unei audieri programate pentru miercuri.

OpenAI și un avocat al lui Musk nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Musk și-a respins cauza fără prejudicii, ceea ce înseamnă că ar putea să o depună din nou la un alt moment dat.

Procesul a marcat punctul culminant al opoziției de lungă durată a lui Musk față de OpenAI, un startup pe care l-a cofondat și care a devenit de atunci imaginea inteligenței artificiale generative prin finanțarea de miliarde de dolari din partea Microsoft.

Musk a fondat în iulie anul trecut propriul său startup de inteligență artificială, xAI, care a strâns 6 miliarde de dolari în luna mai, în cadrul unei finanțări de serie B, ajungând la o evaluare post-muncă de 24 de miliarde de dolari.

În proces se arată că Altman și cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat pe Musk pentru a face o companie open source, non-profit, dar startup-ul înființat în 2015 este acum concentrat pe a face bani.

OpenAI ”a dat foc acordului fondator” anul trecut, când a lansat cel mai puternic model de limbaj GPT-4, se arată în proces.

În cadrul procesului, Musk a cerut unui judecător să forțeze OpenAI să pună la dispoziția publicului cercetările și tehnologia sa și să împiedice startup-ul să folosească activele sale, inclusiv GPT-4, în beneficiul financiar al Microsoft și al altora.

Elon Musk amenință că va interzice telefoanele iPhone la companiile sale. Ce l-a nemulțumit CITEȘTE ȘI Elon Musk amenință că va interzice telefoanele iPhone la companiile sale. Ce l-a nemulțumit

OpenAI a susținut într-un document depus în instanță că procesul se bazează pe afirmații incoerente, descriindu-l ca o încercare inventată de Musk de a-și promova propriile interese în domeniul IA.

”Văzând progresele tehnologice remarcabile pe care OpenAI le-a realizat, Musk vrea acum acest succes pentru el însuși”, au declarat avocații OpenAI.

Într-un document depus în aprilie, Musk a declarat că OpenAI încearcă să ”avanseze argumente care se bazează pe fapte disputate” care depășesc sfera de aplicare a procesului.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
openai