Solicitările de autorizații 5G ale unui gigant IT polonez, pe masa CSAT

Solicitările de autorizații 5G ale unui gigant IT polonez, pe masa CSAT
scris 11 iun 2024

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) convocată de președintele Klaus Iohannis în data de 20 iunie are pe agendă și solicitările de autorizații 5G depuse de 2 subsidiare locale ale unui gigant IT din Polonia.

Avizarea solicitărilor pentru obținerea autorizării de utilizare a echipamentelor de infrastructură 5G, depuse de către Bithat Solutions SRL și ASEE Solutions SRL″, este unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței.

Urmărește-ne și pe Google News
Alegeri locale - noi rezultate centralizate de BEC. Consilii locale: PSD – 37,06%, PNL – 30,28%, AUR – 9,02%/ Primari: PSD - 39,65%, PNL – 33,75%, AUR – 5,95% CITEȘTE ȘI Alegeri locale - noi rezultate centralizate de BEC. Consilii locale: PSD – 37,06%, PNL – 30,28%, AUR – 9,02%/ Primari: PSD - 39,65%, PNL – 33,75%, AUR – 5,95%

Ambele companii sunt controlate de către Asseco South Eastern Europe, parte a conglomeratului polonez Asseco Group, un gigant cu venituri anuale de 3,7 miliarde euro în 2023, peste 33.000 de angajați și operațiuni în 60 de țări, fondat și condus de antreprenorul Adam Goral.

ASEE Solutions SRL, cu asociat unic Asseco South Eastern Europe și obiect principal de activitate ″Comerț cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software-ului″, a terminat anul trecut cu profit net de 3,14 milioane lei, la venituri totale de peste 256 milioane lei. 

Bithat Solutions SRL, producător de software, a înregistrat în 2023 pierderi de 2,43 milioane lei și rulaj de 11,4 milioane lei. Asociații săi sunt ASEE Solutions SRL (70% din capital), Adrian Bărcuțean (10%), Lidia Vîjîianu (10%) și Best Doc Image Solutions SRL (10%), cea din urmă deținută de Daniela și Remus Boboc (câte 50%), conform termene.ro.

Consiliul Concurenței analizează preluarea Resity Technologies din Serbia de către grupul german Messer, activ și în România în industria gazelor CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței analizează preluarea Resity Technologies din Serbia de către grupul german Messer, activ și în România în industria gazelor

Legea nr. 163/2021 stipulează că, în vederea prevenirii, contracarării și eliminării riscurilor, amenințărilor și vulnerabilităților la adresa securității naționale și apărării țării, utilizarea de tehnologii, echipamente și programe software în cadrul infrastructurilor informatice și de comunicații de interes național, precum și în rețelele 5G, este condiționată de obținerea de către producători a unei autorizări, care se acordă prin decizie a prim-ministrului, pe baza avizului conform al CSAT.

În baza acestei legi, anul acesta, solicitarea gigantului chinez telecom Huawei de obținere a autorizării pentru utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G în România a fost respinsă oficial. În replică, chinezii au dat statul român în judecată.

viewscnt
Afla mai multe despre
rețele 5g
licențe 5g
csat aviz 5g
autorizări 5g