Cyscale, dezvoltator de soluții software de protecție a datelor și aplicațiilor în cloud, a obținut o finanțare de trei milioane de euro, runda de investiții urmând să fie utilizată pentru creșterea echipei, dezvoltarea produsului și a companiei la nivel internațional, în special pe piața din Marea Britanie.
Runda a fost condusă de Notion Capital. Au participat Seedcamp - investitor în UiPath, GapMinder BV, Micha Hernandez van Leuffen - fondator al Wercker, Fiberplane și NP-Hard Ventures, dar și David Mytton - fondator al Console.dev și Server Density.
POVESTEA COMPANIEI A FOST PREZENTATĂ LA PROFIT NEWS TV
Cyscale este un start-up care dezvoltă soluții software de protecție a datelor stocate în cloud și care realizează analize de risc a datelor. Compania a fost fondată în 2019 la Cluj de către Manuela Țicudean, Ovidiu Cical și Andrei Milaș.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cum se poate menține și dezvolta pe piață un brand românesc va fi explicat la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania post criză
Evenimentul, organizat împreună cu Lensa și Grupul Nordis, este programat pentru 23 mai, urmând să fie transmis în direct și la PROFIT NEWS TV
DETALII AICI
Aceasta este cea de a treia rundă de finanțare obținută de Cyscale în doar trei ani de la lansare. Start-upul și-a început procesul de accelerare cu Techcelerator, atragând suport și runde succe-sive de finanțare: 100.000 de euro în 2019 din partea GapMinder BV și 350.000 de euro prin SeedBlink în 2021 (GapMinder BV fiind lead investor). De altfel, dintre alumnii Techcelerator, Cyscale este start-upul cu cea mai amplă validare adusă în mai puțin de trei ani de către investi-tori internaționali unui startup accelerat.
“Prin această finanțare ne dorim ca în următorul an să ne creștem echipa în România, dar și în Marea Britanie. Avem roluri deschise în ambele țări. Ne dorim ca până la finalul acestui an să depășim 25 persoane pe zona de engineering și să recrutăm încă zece persoane în alte funcții ale companiei. În continuare suntem axați pe dezvoltarea platformei de cybersecurity Cyscale, dar înțelegem că echipa trebuie să crească atât în zona de operațional cât și în cea de comercial. Ne dorim ca în trei ani să fim deja prezenți la nivel global, iar echipa va depăși 250 persoane până atunci”, afirmă Ovidiu Cical, CEO și cofondator Cyscale.
Start-upul are în prezent 15 angajați și utilizatori&companii partenere din România, Marea Brita-nie, Singapore, Germania, Franța și SUA.
“Scopul nostru este de a fi prezenți global, nu doar în anumite piețe. Dar pentru a ne atinge acest obiectiv știm că trebuie să investim mult în a ajunge la un produs self-served și self-serviced, adică să facem customer experience «de mare artă». Căutăm colegi noi care să ne ajute inclusiv pe acest segment. Cel mai greu este să accedem la resurse umane specializate în alte departa-mente decat cele tehnice, cum ar fi experți în marketing, vânzări SaaS cybersecurity, channel manager, analiști și cercetători în securitate”, adaugă Ovidiu Cical.
În prezent, compania recrutează manageri și experți în marketing și vânzări în Marea Britanie, dar și programatori Go și ReactJS.
Majoritatea clienților cu care lucrează Cyscale sunt companii fintech care folosesc tehnologii care sunt operate din cloud. Fondatorii se bazează pe o dezvolare accelerată în 2022 si 2023 prin care să ajungă să aibă peste 100 de companii drept clienți în următorii doi ani.
„Domeniul securității cibernetice trebuie să se îndrepte spre înțelegerea în context a riscurilor. Numai atunci vom putea lupta împotriva amenințărilor tot mai sofisticate care vizează organizațiile și viețile noastre”, a spus Manuela Țicudean, cofondator Cyscale.
Cyscale este un start-up din Cluj care dezvoltă soluții software pentru protecția informațiilor salvate în cloud și realizează analize de risc a datelor. Compania a fost fondată de către Manuela Țicudean, Ovidiu Cical și Andrei Milaș. Viziunea cofondatorilor este să protejeze aplicațiile și datele companiilor care aleg tehnologia cloud și să le ajute să devină mai competitive prin digitalizare.