CONFIRMARE FOTO Raiffeisen își deschide hub IT în România, care va asista toate firmele grupului. Vor fi angajate sute de persoane

CONFIRMARE FOTO Raiffeisen își deschide hub IT în România, care va asista toate firmele grupului. Vor fi angajate sute de persoane
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 29 mai 2024

Grupul austriac Raiffeisen confirmă informațiile Profit.ro conform cărora își va deschide în România un centru de tehnologie și dezvoltare de software și transmite Profit.ro că acesta va deveni operațional la 1 iulie, urmând să furnizeze servicii de IT pentru Raiffeisen Bank România, dar și pentru celelalte entități din cadrul Raiffeisen Bank International.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Profit.ro a anunțat ieri că Raiffeisen lansează în România o entitate IT, ca și Hornbach și Mega Image, care au avut mișcări similare.

Prima grevă din istorie la Samsung Electronics CITEȘTE ȘI Prima grevă din istorie la Samsung Electronics

Operațiunile deschise în România vizează planuri de dezvoltare pe termen lung în contextul unei piețe dinamice cu specialiști foarte bine pregătiți în domeniul IT și cu numeroase universități tehnice care oferă perspective bune pentru viitorii experți în tehnologie, explică reprezentanții companiei pentru Profit.ro.

Raiffeisen Tech mai deține astfel de operațiuni în Polonia și Kosovo.

Tranzacție - Catalyst Romania își vinde acțiunile rămase în SmartBill către grupul norvegian Visma CITEȘTE ȘI Tranzacție - Catalyst Romania își vinde acțiunile rămase în SmartBill către grupul norvegian Visma

"Am lansat Raiffeisen Tech cu viziunea să devenim principalul partener pentru soluții de tehnologie al grupului Raiffeisen Bank International și mizăm pe capacitatea echipei nou formate de a dezvolta cele mai performante produse și soluții, care să susțină în continuare inovația în industria bancară”, spune Diana Andrei, cea care a fost instalată în postul de director general al Raiffeisen Tech Romania.

Ea lucrează în cadrul Raiffeisen de 8 ani (unde din 2018 a fost Head of IT Delivery Department), după ce anterior a fost, timp de 10 ani, Director of Digital Banking Division la Bancpost.

Companie ucraineană de IT, cu clienți din Fortune 500, intră în România și angajează masiv CITEȘTE ȘI Companie ucraineană de IT, cu clienți din Fortune 500, intră în România și angajează masiv

CONFIRMARE FOTO Raiffeisen își deschide hub IT în România, care va asista toate firmele grupului. Vor fi angajate sute de persoane

Conform informațiilor transmise Profit.ro, până la finele acestui an, noua companie va crea 100 de locuri de muncă, iar în 2025 numărul acestora va putea ajunge la aproape 200.

În acest sens, printre pozițiile nou deschise în Raiffeisen Tech se numără roluri diferite din zona de dezvoltare precum Phyton Developer, Full Stack Developer dar și DevOps Engineer, Business Analyst. 

Microsoft reamintește - încetează suportul pentru Windows 10. Ce trebuie să faci și cât vor costa update-urile CITEȘTE ȘI Microsoft reamintește - încetează suportul pentru Windows 10. Ce trebuie să faci și cât vor costa update-urile

"Raiffeisen Tech, o companie dezvoltată în România, unde piața IT a cunoscut o creștere semnificativă în ultimele decenii, devine principalul partener al Raiffeisen Bank în materie de soluții tehnologice", spune și Bogdan Popa, vicepreședinte Operațiuni & IT al Raiffeisen Bank România.

Inițiative similare Raiffeise au avut și retailerul german Hornbach, anunțată de Profit.ro în vara anului 2023, detalii AICI) și grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care deține rețeaua de supermarketuri Mega Image (detalii AICI).

Raiffeisen Tech Romania a fost înființată în luna aprilie și are un capital social de 4,95 milioane de lei (1 milion de euro).

Raiffeisen Bank Romania ocupă locul 6 în ierarhia de profil după nivelul activelor nete.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen tech
infiintare
angajari