Computerele - afectate de un bug nou al Windows

Computerele - afectate de un bug nou al Windows
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Utilizatorii sistemului de operare Windows 11 au identificat un bug care poate consuma un sfert din memoria RAM a calculatorului dar și din cea a procesorului, Microsoft confirmând problema după ce ea a fost semnalată, arată site-ul de specialitate Neowin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Problema a fost reperată mai devreme în cursul acestei luni, când utilizatori obișnuiți ai Windows, dar și specialiști, au observat ceva în neregulă cu sistemele lor și au încercat să identifice problema, arată Hotnews.

ULTIMA ORĂ FOTO România - din nou ținta unor atacuri DDoS ale hackerilor pro-ruși. Site-uri critice vizate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO România - din nou ținta unor atacuri DDoS ale hackerilor pro-ruși. Site-uri critice vizate

Cei care au folosit Task Manager pentru a vedea consumul de resurse al sistemului au descoperit că aplicația Microsoft Cross Device Service poate ajunge să consume în jur de un sfert din memoria RAM, dar și 10% din puterea procesorului (CPU), un volum uriaș pentru o singură aplicație.

Cross Device Service, după cum îi sugerează și numele, este aplicația care permite unui calculator ce folosește sistemul de operare Windows să se conecteze și sincronizeze cu dispozitivele mobile precum smartphone-urile și susține funcționarea Phone Link pe sistemul de operare al Microsoft.

VIDEO A fost lansat primul robot autonom industrial dezvoltat și produs în România. CEO: Vrem să investim 3 milioane de euro într-o linie de producție CITEȘTE ȘI VIDEO A fost lansat primul robot autonom industrial dezvoltat și produs în România. CEO: Vrem să investim 3 milioane de euro într-o linie de producție

Neowin notează că reclamațiile utilizatorilor nu au fost deloc puține la număr și că utilizatorii afectați s-au plâns de situație atât pe forumul general al Microsoft, cât și cel pentru Windows 11.

În cele din urmă o ingineră responsabilă de asistența tehnică a confirmat existența bug-ului și le-a transmis utilizatorilor de pe forum că

Microsoft lucrează la remedierea ei.

3 Oaks Gaming își lansează operațiunile pe piața din România CITEȘTE ȘI 3 Oaks Gaming își lansează operațiunile pe piața din România

„Vă apreciem răbdarea, am identificat cauza și lucrăm la o rezolvare pentru ea”, a transmis aceasta, care folosește porecla „Jennifer G” pe forumul Microsoft.

Neowin notează însă că de la primirea acestui răspuns a trecut o săptămână și că Microsoft nu a lansat deocamdată un update care să remedieze eroarea.

S-ar părea că ea a apărut la începutul lunii iunie, când Microsoft a actualizat Cross Device Service pentru a îmbunătăți Phone Link cu mai multe funcționalități noi.

CEO-ul OpenAI spune că compania ar putea deveni o corporație cu scop profit, potrivit The Information CITEȘTE ȘI CEO-ul OpenAI spune că compania ar putea deveni o corporație cu scop profit, potrivit The Information

Utilizatorii care întâmpină bug-ul care duce la consumul mare de resurse pot să îl elimine prin închiderea aplicației Cross Device Service din Task Manager. Însă când doresc să își sincronizeze telefonul cu PC-ul acest lucru nu este posibil cu aplicația închisă.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
windows
bug
computer