Compania chineză Tencent și-a majorat din nou, indirect, participația la firma românească de jocuri Green Horse Game

Compania chineză Tencent și-a majorat din nou, indirect, participația la firma românească de jocuri Green Horse Game
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 iul 2024

Compania chineză Tencent și-a majorat din nou, indirect, prin subsidiara portugheză a dezvoltatorului elvețian de jocuri Miniclip, participația la firma locală de jocuri Green Horse Games, în care devenise acționar majoritar în 2021, operațiune anunțată de Profit.ro. În urma unei noi tranzacții, cota Miniclip Portugal a crescut de la 74,12% la 85,7%.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

O tranzacție similară a fost efectuată în urmă cu un an.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Joe Biden a fost testat pozitiv pentru Covid. Anterior declarase că numai o problemă medicală îl poate face să se retragă din cursa prezidențială CITEȘTE ȘI VIDEO Joe Biden a fost testat pozitiv pentru Covid. Anterior declarase că numai o problemă medicală îl poate face să se retragă din cursa prezidențială
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Noua tranzacție a fost înscrisă acum în Registrul Comerțului.

Miniclip a intrat în acționariatul Green Horse Games în 2021, tranzacția fiind anunțată atunci de Profit.ro.

Anul trecut, compania a consemnat un profit net de 50,7 milioane de lei la afaceri de 107,1 milioane de lei.

OpenAI lucrează la Proiectul Strawberry CITEȘTE ȘI OpenAI lucrează la Proiectul Strawberry

Green Horse Games este studioul din spatele titlului Football Rivals.

Miniclip dezvoltă, publică și distribuie jocuri către un public format din peste 200 de milioane de utilizatori activi, în fiecare lună, pe platformele mobile, sociale și online.

Fondată în 2001, compania are o audiență în 195 de țări de pe șase continente, cu un portofoliu de circa 60 de jocuri mobile, precum 8 Ball Pool™, Golf Battle™, Football Strike™ și Agar.io™, cu aproximativ 2 miliarde de descărcări. În aprilie 2020, Miniclip avea peste 50 de milioane de jucători activi zilnic, la nivel global.

Opera cere UE să desemneze browser-ul Edge drept „gatekeeper” CITEȘTE ȘI Opera cere UE să desemneze browser-ul Edge drept „gatekeeper”

În februarie 2015, Miniclip a fost preluată de grupul chinez de tehnologie Tencent prin cumpărarea unui pachet majoritar. Tencent este unul dintre marii jucători din industrie, fiind cel mai mare publisher de jocuri la nivel global și deținând și  aplicația WeChat.

Fondatorul Tencent, Pony Ma Huateng, este creditat de Forbes la acest moment cu o avere de 39,6 miliarde dolari.

Casca Apple Vision Pro, lansată în Europa CITEȘTE ȘI Casca Apple Vision Pro, lansată în Europa

În ultimii doi ani, Miniclip a cooptat mai multe echipe din industrie - Playsport (Motorsport Manager), Yakuto (creatorii Darts of Fury), Masomo (Head Ball 2), Ilyon (Bubble Shooter), Eight Pixels Square (Sniper Strike) și, mai recent, Gamebasics (creatorii OSM Online Soccer Manager).

viewscnt
Afla mai multe despre
miniclip
green horse games
tencent