Christel Heydemann devine prima femeie numită în funcția de CEO Orange

Christel Heydemann devine prima femeie numită în funcția de CEO Orange
scris 28 ian 2022

Orange, cel mai mare operator de telecomunicații din Franța, a numit-o pe Christel Heydemann ca noul său director general, aceasta devenind astfel prima femeie la conducerea companiei, pe fondul unei reorganizări a echipei de management.

Ea își va începe mandatul pe 4 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News

Puține femei dețin funcții de conducere la cele mai mari companii listate din Franța. Heydemann devine acum al treilea CEO al unei companii care face parte din indicele bursier de top CAC 40 din Paris, după șefa Engie, Catherine MacGregor, și Estelle Brachlianoff, care urmează să preia conducerea grupului de utilități Veolia, pe 1 iulie.

Investitorii străini pariază pe România CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

În prezent, Heydemann conduce operațiunile europene la grupul francez de echipamente electrice Schneider Electric. 

Absolventă a școlii de inginerie de elită din Franța Polytechnique, Heydemann, în vârstă de 47 de ani, îl va înlocui pe Stephane Richard la conducerea grupului controlat de stat, după ce un tribunal l-a condamnat pentru complicitate la abuz de fonduri publice. Richard, care a condus Orange în ultimii 12 ani, neagă orice faptă greșită. 

Noul șef al Orange va prelua conducerea companiei, într-o perioadă în care aceasta continuă să implementeze noua generație de rețele mobile de internet și infrastructură de fibră optică în bandă largă - investiții mari de capital care i-au presat marjele, pe fondul concurenței intense de pe cele două piețe majore ale sale, Franța și Spania.

Grupul este considerat de importanță strategică de către guvern și este controlat de către Ministerul de Finanțe și Palatul Elysee, un factor important de luat în considerare pentru orice nou CEO dornic să se angajeze într-o afacere transformatoare.

Orange a reușit să-și stabilizeze veniturile după ce intrarea pe piața Franței a operatorului low-cost Free Mobile, parte a grupului Iliad, în 2012, a declanșat un război al prețurilor și și-a extins activitățile în Africa de Vest, Polonia, România, precum și în domeniul securității cibernetice și serviciilor bancare.

Dar performanțele financiare recente ale Orange, în special cele din Spania, unde a trebuit să reducă personalul, i-a dezamăgit pe investitori, acțiunile fiind tranzacționate acum la un preț cu aproximativ o treime mai mic față de acum cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
christel heydemann
orange