China a lansat un atac multiplu împotriva companiilor de tehnologie

China a lansat un atac multiplu împotriva companiilor de tehnologie
scris 28 aug 2021

China a lansat un atac multiplu împotriva companiilor de tehnologie, avertizând că va limita listările în SUA, luând măsuri de înăsprire a reglementărilor privind utilizarea algoritmilor și suspendând afacerile cu servicii cloud într-un oraș important, relatează Reuters.

De asemenea, Beijingul a atacat ceea ce a descris drept cultura ”haotică” a fanilor celebrităților, impunând noi restricții asupra conținutului care era deja controlat strict, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Măsurile limitează și mai mult libertatea de mișcare a unor giganți tehnologici precum Alibaba Group și Tencent Holdings, enervând investitorii, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor chineze în China și în străinătate.

Companiile chineze de tehnologie au atras miliarde de dolari prin listarea în străinătate, în special în Statele Unite, Beijingul promovând ani de zile o politică relaxată față de acest sector.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Beijingul a trecut acum la impunerea de reguli precum interdicția listării în străinătate a companiilor care ar putea implica un posibil risc de securitate, a declarat o persoană apropiată situației.

Noile reguli vor pune accentul pe responsabilitatea legală a subscriitorilor listărilor din străinătate și vor cere o raportare mai amănunțită a structurii acționarilor, pentru structurile de entități cu interese variabile (VIE).

Structura VIE, utilizată pe scară largă de către firmele de tehnologie, a fost creată acum două decenii pentru ocolirea regulilor care restricționează investițiile străine în sectoare sensibile, cum ar fi media și telecomunicațiile.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

Această structură permite firmelor o flexibilitate mai mare pentru a atrage capital offshore prin intermediul ofertelor publice inițiale, ocolind în același timp verificările la care sunt supuse companiile înregistrate local.

În privința serviciilor cloud, autoritățile din Tianjin, un oraș cu 14 milioane de locuitori la sud de Beijing, a cerut companiilor controlate de municipalitate să transfere datele din sistemele cloud ale unor operatori privați precum Alibaba și Tencent într-un sistem de stat, până în septembrie 2022, potrivit unui document din 12 august.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Acțiunile Alibaba, cel mai mare provider de servicii cloud din China, au închis vineri în declin cu 4% la  bursa din Hong Kong. Titlurile Alibaba listate la New York au coborât cu peste 3%.

Capitalizările companiilor chineze de tehnologie au scăzut cu zeci de miliarde de dolari începând din noiembrie 2020, de când Beijingul a început să le impună reglementări mai stricte.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
sua
companii